Direct online je eigen 0800/078 en lokale nummers registreren !

België:0800-77 899
Nederland:0800-235 3227

Overstappen naar VoIP | Overgaan op VOIP met nummerbehoud

Meer en meer bedrijven maken de overstap van een traditionele telefoonverbinding naar VoIP. VoIP heeft een flink aantal voordelen ten opzichte van traditioneel bellen. Maar is overstappen naar VoIP de moeite waard? En wat komt er allemaal bij kijken?

Wat is VoIP ook alweer?

VoIP is een afkorting van ‘Voice over IP’. U belt dan over het internet en niet meer over een traditionele telefoonlijn. Bij die traditionele telefoonlijn kwam er nog een enkele telefoonkabel binnen, en via die telefoonkabel verliepen alle telefoongesprekken. Bij VoIP gebruikt u de al aanwezige internetverbinding om te bellen, wat een aantal voordelen met zich meebrengt.

VoIP kan overal

Bij VoIP kunt u bellen zolang er een internetverbinding is. Dat kan op kantoor zijn, maar dat kan dus ook op elke andere locatie. Zolang er maar een internetverbinding is. U bent dus niet meer gebonden aan de locatie waar toevallig de telefoonlijn binnenkomt.

Bellen in HD kwaliteit

Wanneer u belt via VoIP is de geluidskwaliteit veel beter dan wanneer u belt via een traditionele telefoonlijn. U kunt zelfs bellen in HD-kwaliteit met VoIP als u op een locatie bent waar een goede internetverbinding met voldoende bandbreedte is.

VoIP heeft veel meer mogelijkheden

VoIP heeft veel meer mogelijkheden dan de traditionele telefoonverbinding. Sommigen daarvan kunnen de dienstverlening van uw bedrijf verbeteren. Maar ook bij interne telefoontjes zorgt VoIP voor meer efficiëntie. Zo kunnen groepsgesprekken opgezet worden door uw werknemers en zijn doorverbindingen volgens uw belplan veel sneller voor uw klanten. Dit zorgt voor een prettiger verlopend gesprek en een betere klanttevredenheid.

Er zijn nog veel meer opties. Zo kunt u keuzemenu’s en automatische doorschakeling instellen, doorschakelen naar mobiele telefoons en nog veel meer.

Wat komt er kijken bij de overstap naar VoIP?

Wanneer u via de Belfabriek overstapt naar VoIP zal u geen hinder ondervinden. Uw telefoonnummer blijft hetzelfde, of het nu een landelijke telefoonnummer of een lokaal telefoonnummer is. In plaats van dat uw telefoontjes binnenkomen via de traditionele telefoonlijn zullen deze voortaan gehost worden in de cloud van de Belfabriek. Vanuit daar kunnen ze doorgezet worden naar waar u maar wilt: een laptop, vaste telefoon of mobiele telefoon.

U houdt uw nummer én uw telefoon

U behoudt dus uw vertrouwde telefoonnummer als u dat wilt. Maar niet alleen uw telefoonnummer blijft hetzelfde. Ook uw telefoon kunt u gewoon behouden. Deze blijven gewoon werken wanneer u VoIP van de Belfabriek kiest.

Zo is een overstap naar VoIP van de Belfabriek een enorme stap voorwaarts wanneer het gaat om uw telefonische bereikbaarheid en dienstverlening.

Gerelateerde artikelen: