Direct online je eigen 0800/078 en lokale nummers registreren !

België:0800-77 899
Nederland:0800-235 3227

Hosted VoIP: de telefooncentrale in de cloud

Gepubliceerd in Voice over IP artikelen

Inhoudsopgave

Als ondernemer wil jij altijd optimaal bereikbaar zijn.

De ontwikkeling van de telefoon is de afgelopen tientallen jaren erg hard gegaan. Niet alleen qua functionaliteit op de smartphone, maar ook op de manier waarop er gebeld wordt en de manier waarop spraak getransporteerd wordt. Vroeger gebeurde dit met telefoonkabels.

Tegenwoordig wordt er gebruik gemaakt van VoIP oftewel: Voice Over IP. Deze methode transporteert spraak via Internet. Aan het gebruik van VoIP bellen voor een bedrijf zitten vele voordelen verbonden.

Eerst zullen we het begrip Hosted VoIP uitleggen.

Een host is de Engelse term voor gastheer.
VoIP is de Engelse term voor Voice over IP: spraak over Internet.

Hosted VoIP wil zeggen dat je een abonnement afsluit bij een internet telefonie provider (je host) voor Voice over IP bellen.

Deze stelt dan een telefooncentrale beschikbaar met een zakelijk telefoonnummer in een datacentrum. Je hebt dus geen fysieke telefooncentrale meer nodig: je hebt nu een virtuele telefooncentrale bij je zakelijke telefonie host.

Dit maakt hosted VoIP een interessante oplossing voor ondernemers. Geen fysieke telefooncentrale betekent ook geen hoge investeringen en meer gemak.

Een ander groot voordeel van hosted VoIP is dat je klein kunt beginnen. Ben je een ondernemer en wil je alleen een apart vast zakelijk telefoonnummer ?

Activeer dan een vast zakelijk telefoonnummer via hosted VoIP en je kan direct beginnen.
Binnenkomende telefoonoproepen schakelen we door naar je mobiele telefoon via je hosted VoIP telefooncentrale.

Wil je gesprekken ook doorschakelen naar je collega of partner ?

Configureer dan dit telefoonnummer in je hosted VoIP telefooncentrale en je kan flexibel telefoongesprekken doorschakelen naar beide telefoonnummers. Zo heb je een optimale bereikbaarheid en al veel gemak van je hosted VoIP centrale.

Op onze speciale belteam pagina kun je op deze manier een virtueel callcenter programmeren van al je collega's en medewerkers die voor jou de telefoontjes kunnen beantwoorden.

Wil je ook vaste telefoontoestellen op je bureau dan kan dat ook. Je kan VoIP telefoontoestellen kopen en deze kunnen zich aanmelden met een username en wachtwoord op je telefooncentrale in de cloud.

Ben je zelf handig met computers dan lukt dit configureren jou waarschijnlijk zelf. Heb je meer dan 5 werkplekken op 1 locatie dan is het waarschijnlijk handiger als je een automatiseringsbedrijf inschakelt om dit voor jou op locatie te doen. Belangrijk is ook dat je een goed werkend netwerk hebt.

Met onze oplossing van hosted VoIP hoef je niet perse met vaste VoIP telefoons te werken. Bij onze oplossing voor zakelijke telefonie schakelen wij ook binnenkomende oproepen door naar je huidige mobiele telefoons.

Zo heb je alle voordelen van hosted telefonie en hosted VoIP zonder moeilijk gedoe en hoge investeringen. Je kunt vandaag nog bereikbaar zijn op je nieuwe zakelijke telefoonnummer met alle mogelijke functionaliteiten zoals keuzemenu's, telefoongesprekken opnemen en een welkomstmelding.

Veelgestelde vragen

Ik ben vooral veel onderweg en heb niet 1 vaste kantoorlocatie, is hosted VoIP dan ook een oplossing voor mij ?

Als je veel onderweg bent is een telefooncentrale in de cloud en daarmee hosted VoIP een perfecte oplossing voor jou. Wij zetten je vaste nummer op deze telefooncentrale en schakelen binnenkomende telefoongesprekken door naar je huidige mobiele telefoons. Zo ben je overal bereikbaar zonder een vaste kantoorlocatie. Bij onze oplossing ben je ook niet afhankelijk van een werkende internetverbinding.

Ik wil een keuzemenu en afhankelijk van de gemaakte keuze wil ik doorschakelen naar een ander nummer, kan dat ook ?


Wij kunnen op jouw telefooncentrale in de cloud een keuzemenu programmeren met achter elke keuze een ander telefoonnummer. Zo maak je heel eenvoudig virtuele afdelingen aan binnen je hosted telefonie oplossing.

Is hosted VoIP altijd een kantoor oplossing ?


Hosted VoIP is een term voor alle zakelijke telefonie. Dus ook voor ondernemers die veel onderweg zijn en een vast nummer op mobiel willen.

Zijn er ook nadelen aan hosted VoIP ?

Als je alleen werkt met vaste toestellen is een werkende internetverbinding belangrijk. De voordelen van hosted VoIP via Belfabriek is dat onze oplossing ook perfect werkt met mobiele telefoons en wij gesprekken doorschakelen naar elk mogelijk telefoonnummer. Dus naar een vast toestel of mobiel toestel. Dit stel je eenvoudig in via je belteam pagina.

Is VoIP gratis ?


Doordat telefoongesprekken over datanetwerken gaan en Internetverbindingen is dit niet opeens gratis. Ook deze verbindingen van telecom operators onderling kosten geld (interconnectie) en nieuwe IP gebaseerde telefonie platformen kosten ook veel geld. Wat wel goedkoper is geworden zijn internationale beltarieven.

Is ieder toestel geschikt voor VoIP ?


Als je nog oude telefoontoestellen hebt dan kan je deze niet meer gebruiken voor hosted VoIP. Je hebt mobiele toestellen of VoIP toestellen nodig om alle voordelen van hosted VoIP te kunnen gebruiken.

Ik heb nog een fysieke centrale, kan ik deze gebruiken voor VoIP?


Als je voor jouw merk centrale digitale IP uitbreidingskaarten kan kopen kan je deze geschikt maken voor VoIP. Je bent vaak goedkoper en sneller klaar met een abonnement bij een hosted VoIP aanbieder. Deze heeft zonder hoge investeringen vaak binnen 1 werkdag voor jou een zakelijk VoIP bellen oplossing en regelt vanaf dat moment jouw bereikbaarheid.

Ik heb klanten in meerdere landen, kunnen jullie mij ook internationale telefoonnummers leveren ?

Wij zijn in 14 landen actief als telecom operator voor de zakelijke markt. Wij kunnen optimale bereikbaarheid in al deze landen voor jou garanderen met een hosted VoIP oplossing.

Inhoudsopgave

Belfabriek Telefoon Systeem

Het meest uitgebreide telefoonsysteem wat er is. Vanuit de cloud. Werkt met al je toestellen: vast, mobiel, thuis of op de zaak.

system-hard-phone-thumb

Bureautoestel

Een voorgeconfigureerd toestel voor een plug'n'play ervaring

system-soft-phone-thumb

Softphone

Beantwoord gesprekken en bel uit vanaf je bestaande mobiele telefoon of computer

system-web-interface-thumb

Webinterface

Beheer alle nummers en aansluitingen online

system-mobile-apps-thumb

Mobiele apps

Zet jezelf op beschikbaar of niet beschikbaar om telefoongesprekken te ontvangen

Vast Nummer op Mobiel

Je gesprekken rechtstreeks op je mobiele telefoon

Probeer vrijblijvend

Tevreden Belfabriek telefonie klanten: