De 078/0800/lokale telefoonnummer maatschappij van België

België:0800-77 899
Nederland:0800-235 3227
Intl:🌍 +31(0)85 400 5588
belfabriek-hero-085

Wat is een 078 nummer?

Een 078 nummer is een nationaal telefoonnummer. Dat wil zeggen: het is te bellen tegen normaal lokaal tarief vanuit heel België. Deze nummers zijn niet plaatsgebonden.

Geschiedenis van 078-nummers: hoe, wat en waarom?

In het Koninklijk Besluit van 24 april 2007 betreffende het beheer van de nationale nummeringsruimte en de toekenning en intrekking van gebruiksrechten voor nummers bepaalt artikel 47 dat "De dienstidentiteit 78 wordt gebruikt voor het aanbieden van diensten waarbij de opgeroepene geen identificatie wenst van zijn fysieke lokalisatie.

Nummercapaciteit beschikbaar achter de dienstidentiteit bedoeld in dit artikel is individueel reserveerbaar per reeks van 10.000 nummers."

Er geldt weleens verwarring of deze nummers nu voor de beller tegen het normale tarief te bellen zijn, of dat tegen een verhoogd tarief gebeurt.

Hierover is de wet duidelijk. "

De aanvrager is verplicht ervoor te zorgen dat het eindgebruikerstarief van een oproep naar een nummer bedoeld in dit artikel nooit hoger is dan het standaard eindgebruikerstarief dat de abonnee aangerekend krijgt van zijn operator voor een standaardgesprek naar een Belgisch geografisch E.164 nummer"

De 078-telefoonnummers waren meteen populair. Logisch, want voor die tijd waren er vooral lokale aan de plaats gebonden nummers in gebruik, maar met de komst van Internet en landelijk opererende webshops werd de behoefte aan een nationaal nummer groter.

Omdat 078-nummers direct door de operator individueel konden worden toegekend aan de gebruiker konden bedrijven eindelijk snel een landelijk nummer tegen lokaal tarief lanceren. Zonder zelf extra kosten te maken (zoals bij gratis nummers) en zonder bellers extra te belasten (zoals bij betaalde alternatieven).

Kenmerken van 078 nummers

  • 078-nummers zijn bedoeld voor bedrijven en instanties die een landelijk nummer willen, waarbij de beller ‘gewoon’ de normale, lokale gesprekskosten betaalt.

  • De nummers worden per stuk uitgegeven. Het tarief staat altijd vast: het lokale tarief dat de degene die belt zou betalen voor bellen naar bijvoorbeeld een 03, 02 of 050-nummer.

  • 078-nummers zijn populair bij grote organisaties, maar ook bij kleinere webwinkels en bij ZZP’ers die een landelijke uitstraling belangrijk vinden.

  • 078-nummers draaien in the cloud, waardoor ze allerlei extra functies, zoals wachtrijen en gesprekken opnemen, bieden. Een 078-nummer bestaat altijd uit negen cijfers.

078-nummers anno 2024

De 078-nummerreeks is inmiddels zeer populair.

Er zijn veel grote organisaties die een 078-nummer inzetten. Soms als hoofdnummer, andere keren ter ondersteuning van een actie of als tijdelijk (klanten)servicenummer. Maar ook bijvoorbeeld ZZP’ers en webshops maken er graag gebruik van, bijvoorbeeld om te onderstrepen dat ze landelijk actief zijn. Los van imagovoordelen – een 078-nummer komt professioneel over en voorkomt dat je bedrijf wordt gezien als alleen een lokale speler.

Een eigen 078-nummer aanvragen?

Dat kan in onze 078-nummershop. Je ontvangt een bevestiging van de bestelling en een mailtje zodra het nummer actief is. Registreer direct je eigen 078-nummer voor je bedrijf !

Veelgestelde vragen

Een 078 nummers is een landelijk telefoonnummer die niet aan een regio of stad gebonden is. Het is een landelijk kengetal.

Het bellen naar een 078-nummer kost het gewone lokale tarief. De beller betaalt hetzelfde als bellen naar een regionaal nummer. Dit is ook wettelijk vastgelegd om ervoor te zorgen dat er geen extra kosten in rekening worden gebracht.

Jazeker, je kan oproepen doorschakelen naar mobiele telefoons, vaste telefoons of VoIP telefoons. Geef aan ons op hoe je oproepen wilt verdelen en wij regelen de rest.

Als je verhuist dan blijft je 078-nummer gelijk. Het is een nummer die niet regio gebonden is.

Naast 078-nummers zijn er ook, 0800-nummers.

Jazeker, een lokaal telefoonnummer is ideaal als je heel sterk met je bedrijf aan een stad of regio gebonden bent en je verder ook geen website hebt die door heel België tegen lokaal tarief bereikbaar moet zijn.

Een 078 nummer hebben wij dezelfde dag al geactiveerd voor jou. Je kan direct je eigen 078 nummer als landelijk nummer gebruiken. Wij schakelen alle oproepen door naar jou huidige of nieuwe toestellen: vast of mobiel.

Jazeker wij kunnen je huidige telefoonnummer ook activeren op ons telefonieplatform.

Een 078 nummer werkt ook als je Internetverbinding het niet doet. De bellers komen op ons telefonieplatform binnen en wij schakelen deze door naar die telefoons die bereikbaar zijn.

078 nummers zijn nationale nummers die niet aan een regio gebonden zijn. Steeds meer bedrijven stappen over op een 078 nummer. Deze is tegen het gewone lokale telefoontarief bereikbaar.

Tevreden Belfabriek telefonie klanten: