Direct online uw eigen 0800 of 078 nummers registreren

België:0800-77 899
Nederland:0800-235 3227
belfabriek-uitbellen-met-een-hardphone

Uitbellen met een hardphone

  • Dedicated toestel op elk bureau

  • Ook thuiswerkers mogelijk

Uitbellen met een hardphone

Wat zijn hardphones? Simpel; telefoontoestellen die al sinds, pak ‘m beet, de jaren ’50 op zo’n beetje alle bureaus staan. Daar hebben ze decennialang uitstekende diensten bewezen. En dat doen ze – ondanks de snelle opkomst van softphones – nog steeds. Hoewel we overtuigd zijn dat de even betaalbare als uitgebreide softphones de toekomst hebben, is er niets mis met een goed bureautoestel. Maar welk bureautoestel kunt u het beste kiezen?

Bijna alle bureautoestellen die anno 2019 worden verkocht, zijn VoIP-toestellen. VoIP staat voor Voice over Internet Protocol. Het zijn dus telefoons die spraakverkeer over internet mogelijk maken. Elk VoIP bureautoestel zet spraak om in datapakketjes die over internet worden vervoerd. Een VoIP hardphone wordt aangesloten op het lokale (bedrijfs)netwerk en maakt digitale internetverbinding met het eigenlijke telefonienetwerk. Dit gebeurt volledig automatisch via een username en wachtwoord. Dit wordt een SIP-account genoemd.

Welke VoIP telefoon moet ik kiezen?

Dat ligt sterk aan uw wensen. Er zijn een groot aantal merken die allemaal hoogwaardige VoIP hardphones aanbieden. De Belfabriek heeft een lichte voorkeur voor Cisco hardphones. Vanwege de goede kwaliteit en betrouwbaarheid, maar ook omdat eigenlijk iedere ICT-aanbieder de toestellen kent en dus weet hoe ze geïnstalleerd moeten worden.

Over de installatie

Als u een beperkt aantal VoIP telefoons nodig heeft, is installatie prima zelf te doen. Wat uiteraard een kostenbesparing oplevert. De procedure is altijd vergelijkbaar: u voert per hardphone een username en wachtwoord in, daarna meldt het toestel zich via internet op het telefonienetwerk aan. En bent u in business. Als er VoIP toestellen op meer dan acht werkplekken nodig zijn, u onderling wilt doorverbinden, een lokale voicemail per toestel wilt hebben en graag werkt met een centraal adresboek, wordt het complexer. In dat voorbeeld is het aan te raden om te werken met een lokale telefooncentrale die via een SIP trunk digitaal verbonden wordt met een telefonieplatform. De SIP-trunk kunt u bij de Belfabriek bestellen. De installatie van de hardphones loopt echter niet via ons, maar via uw ICT-specialist.

Conclusie

Als u op <8 werkplekken VoIP toestellen wilt gebruiken, raden wij aan dit zelf te verzorgen. Zeker indien er geen verdere eisen (voicemails, centrale adresboeken, et cetera) aan de oplossing worden gesteld. Bij 8+ bureautoestellen en/of een geavanceerdere inrichting, is het inschakelen van een ICT-partij slimmer. Bij zelfinstallatie: we ondersteunen u graag telefonisch bij het invoeren van de aanmeldgegevens zodat u de hardphone toestellen snel (en goed!) werkend krijgt.