Direct online je eigen 0800/078 en lokale nummers registreren !

België:0800-77 899
Nederland:0800-235 3227

Uitbellen met een softphone

  • De nieuwe manier van gesprekken beantwoorden

  • Op elke mobiele telefoon of computer mogelijk

  • Eenvoudig te beheren

Uitbellen met een softphone

Op zoek naar de ‘ultieme’ softphone oplossing voor jouw bedrijf? Of ben je min of meer toevallig op deze pagina terechtgekomen, omdat je de term steeds vaker hoort, maar niet precies weet wat ermee wordt bedoeld? We got you covered!

Eerst de basis: een softphone kan bureautoestellen (hard phones) in bijna alle situaties vervangen. En maakt dus een einde aan toestellen die op het bureau staan te verstoffen. De term softphone is een samentrekking van ‘software’ en ‘phone’. Softphone is dus software die je installeert op de computer, tablet of mobiele telefoon. En waarmee je gesprekken kunt beantwoorden en mee uit kunt bellen, net zoals je dat gewend bent op een bureautoestel.

Na installatie op (bijvoorbeeld) een mobiele telefoon, heb je eigenlijk direct een tweede telefoon draaien. Die niet via jouw 06-nummer bereikbaar is, maar via het zakelijke telefoonnummer. Ideaal als je veel onderweg bent. Of als je niet wilt uitbellen over je privé 06-nummer.

Regelmatige updates

Hoe vaak wordt jouw bureautoestel geüpdate? Waarschijnlijk is het antwoord ‘zelden of nooit’. Softphone apps krijgen wel regelmatig updates en daarmee nieuwe functies of verbeteringen.

Handig adresboek

Bureautoestellen hebben meestal een beperkt adresboek. En het is een hoop gedoe om contacten toe te voegen, te bewerken of te verwijderen. Bij heel veel bedrijven worden contactpersonen zelfs helemaal niet opgeslagen. Te onhandig! Met een softphone gaat dat vele malen makkelijker. Bovendien kunnen contacten direct met collega’s worden gedeeld. En raken belangrijke gegevens niet kwijt.

Prijsvoordeel

Zoals opgemerkt, kost een bureautoestel al snel 75 euro of meer terwijl een softphone inbegrepen is bij het abonnement. Bovendien is er geen hardware die na een paar jaar vervangen dient te worden!

Eenvoudig uit te rollen binnen een organisatie

Alle collega's van een bureautoestel voorzien, belplannen ontwikkelen, extensies toewijzen. Het is een heleboel werk om een telefoonnetwerk aan te leggen en te onderhouden. Een softphone installeren is veel eenvoudiger. Downloaden, username & password invullen en klaar. (nieuw in 2022: scannen met een QR-code)

Geen extra apparaat in het netwerk

Elk online apparaat is een device dat in het netwerk moet worden opgenomen, een IP nummer dient te krijgen, wellicht een eigen subnet (eventueel met voorrang op het gewone netwerkverkeer) nodig heeft en in principe kan worden gehackt. Een softphone maakt gebruik van een bestaand device met internet toegang. Geen extra netwerkapparaat dus!

Tevreden Belfabriek telefonie klanten: