Direct online je eigen 0800/078 en lokale nummers registreren !

België:0800-77 899
Nederland:0800-235 3227

Uitbellen Met Jouw Bedrijfsnummer Vanaf Mobiel

Gepubliceerd in Voice over IP artikelen

Inmiddels ben je bekend met onze perfecte werkende vast mobiel integratie waarbij je vaste zakelijke nummer uitkomt op je mobiele telefonie of die van je collega of partner.

Daarmee is jouw telefonische bereikbaarheid perfect geregeld voor wat betreft de binnenkomende telefoongesprekken.

Maar wat als je nu zelf wilt uitbellen. Wat zijn dan de mogelijkheden ?

Als je ook wilt uitbellen met Voice over IP op je mobiel kan dat ook.
Je kunt een softphone installeren op je telefoon en daarmee verbinding maken met de online telefooncentrale.

Heb je die verbinding opgebouwd, dan kan je uitbellen vanaf je mobiel met je zakelijke nummer.

Het telefoongesprek verloopt dan niet via je mobiele provider maar via je zakelijke telefonie provider. Dit komt omdat je eerst een verbinding maakt met de speciale software (de softphone) en de telefooncentrale.

Wat anno 2023 het meest wordt gedaan is uitbellen vanaf je mobiel met je mobiele nummer.

Veel mensen nemen wel de telefoon op als ze door een mobiel nummer worden gebeld, terwijl als ze door een nummer worden gebeld die niet wordt herkend men hem naar de voicemail laat gaan.

Daarnaast geeft het een gevoel van direct contact hebben met de beller: je hebt immers het directe nummer van de beller in je telefoondisplay staan en wil je later nog eens terugbellen, dan weet je zeker dat je die persoon direct aan de lijn hebt.

Exacte cijfers zijn er niet maar we schatten dat ongeveer 70% van de uitgaande telefoontjes via de mobiele provider verlopen. Een ander voordeel is dat de meeste belletjes al in de belbundel inbegrepen zitten, en je onbeperkt kan bellen.

Wil je perse uitbellen via je zakelijke nummer op je mobiel dan zul je eerst een app dienen te installeren en elke keer verbinding moeten opbouw via de telefooncentrale.

Voor inkomende gesprekken hoef je bij ons nooit een app te installeren. Wij leveren binnenkomende telefoongesprekken af via je mobiele provider op je mobiele telefoon voor de hoogste kwaliteit.

Je bent dus niet afhankelijk van een app of van een snelle internetverbinding. Ook hoef je niet bang te zijn dat je app zich in de slaapstand bevindt of niet actief is, waardoor je helemaal geen gesprek meer ontvangt.

Veel belplezier!

Veelgestelde vragen:

Wat zijn de voordelen van VoIP bellen op de mobiele telefoon ?

Het voordeel wat je hebt als je belt via je data abonnement op je mobiele telefoon met VoIP is dat je vanaf je zakelijke telefoonnummer kunt bellen. Het nadeel is dat je eerst een app dient te installeren en dat je altijd een werkende internetverbinding nodig hebt, ook om gesprekken te ontvangen.

Wat is het verschil tussen bellen via het gsm netwerk en bellen via het data abonnement ?

Als je belt via het gsm netwerk dan gebruik je de gsm protocollen van het netwerk en die zijn helemaal afgestemd op je mobiele telefoon. Als je gebruik maakt van het data netwerk dan dien je zelf te zorgen voor een goede werkende app (softphone) en goed werkende verbindingen en signaleringen. Het gsm netwerk is voor mobiel bellen altijd beter om te bellen en gebeld te worden.

Kan ik ook mijn vaste telefoonnummer gebruiken op de mobiele telefoons van het bedrijf ?

Je kan een vast telefoonnummer activeren in onze nummershop en wij kunnen deze gesprekken doorschakelen naar je mobiele telefoon en je vaste telefoon wanneer jij dat wilt. Zo ben je optimaal bereikbaar en kun je dit flexibel gebruiken. Je hoeft dan geen app te installeren of gebruik te maken van een VoIP account of mobiel VoIP. Zo heb je de betrouwbaarste verbinding.

Als we apps gebruiken om te bellen kunnen we toch gratis bellen en gebeld worden ?

Voor consumenten is het belangrijk om goedkoop te kunnen bellen en daarom gebruikt men vaak een app, zeker voor contact met een ver familielid in het buitenland. Voor zakelijk gebruik is het belangrijk om binnenkomende gesprekken goed te ontvangen. Dan kan je beter het mobiele netwerk gebruiken. Voor uitgaand bellen kan iedereen vaak al onbeperkt bellen binnen de EU door gebruik te maken van de belbundel van de mobiele telefoon.

Ik wil overal bereikbaar zijn dan verloopt toch alles via VoIP telefonie ?

Of je nu via een vaste telefoon of mobiele telefoon belt alles verloopt digitaal en via VoIP. Als je overal bereikbaar wilt zijn kan je het beste een virtueel telefoonnummer activeren en deze flexibel doorschakelen naar je mobiele telefoon en vaste telefoon. Zo ben je overal bereikbaar onder 1 nummer.

Kan ik ook later VoIP telefoons aansluiten voor bijvoorbeeld een thuiswerker ?

Als je een thuiswerkende collega hebt die de telefoon wilt beantwoorden kan je deze eenvoudig toevoegen via de belteam pagina. Je kan dan via VoIP 1 belgroep maken van collega's die oproepen beantwoorden.

Ik wil op mijn kantoor of werkplaats mobiel VoIP bellen via mijn WiFi verbinding.

Als je zeker bent dat je een goed en stabiel WiFi netwerk hebt dan kan je op deze manier mobiel bellen. Wij adviseren om een mobiele telefoon via je mobiele provider te gebruiken en een virtueel vast nummer te nemen via ons, zodat je altijd overal bereikbaar bent en blijft en niet afhankelijk bent van een werkende internetverbinding.

Belfabriek Telefoon Systeem

Het meest uitgebreide telefoonsysteem wat er is. Vanuit de cloud. Werkt met al je toestellen: vast, mobiel, thuis of op de zaak.

system-hard-phone-thumb

Bureautoestel

Een voorgeconfigureerd toestel voor een plug'n'play ervaring

system-soft-phone-thumb

Softphone

Beantwoord gesprekken en bel uit vanaf je bestaande mobiele telefoon of computer

system-web-interface-thumb

Webinterface

Beheer alle nummers en aansluitingen online

system-mobile-apps-thumb

Mobiele apps

Zet jezelf op beschikbaar of niet beschikbaar om telefoongesprekken te ontvangen

Vast Nummer op Mobiel

Je gesprekken rechtstreeks op je mobiele telefoon

Probeer vrijblijvend

Tevreden Belfabriek telefonie klanten: