De 078/0800/lokale telefoonnummer maatschappij van België

België:0800-77 899
Nederland:0800-235 3227
Intl:🌍 +31(0)85 400 5588

Het verschil tussen callcenters en contact centers

Gepubliceerd in Callcenters Kennisbank

Een kamer vol callcenter medewerkers. Geluidsisolatie tussen de bureaus, schotten behangen met belangrijke papieren en familiefoto's.

Belstatistieken op een groot centraal scherm.

We hebben allemaal een bepaald beeld bij een callcenter - of is het een contact center?

In dit artikel geven we antwoord op de vraag wat het verschil is tussen een callcenter en een contactcenter.

Het verschil is in het type klantcontact dat wordt verwerkt.

Een callcenter is een afdeling of externe organisatie die zich bezighoudt met binnenkomende en uitgaande telefoongesprekken.

Een contact center is méér dan een callcenter: naast binnenkomende en uitgaande gesprekken behandelt een contactcenter e-mail en chat gesprekken.

Andere verschillen

Het verschil tussen de soorten klantcontact brengt ook andere eisen met zich mee. Zo dienen medewerkers aparte training te ontvangen voor elk communicatie kanaal, zoals het beantwoorden van e-mails of het voeren van chatgesprekken.

Grote organisaties zetten medewerkers vaak op één type interactie, terwijl andere bedrijven hun medewerkers afwisseling bieden met een mix van e-mails en telefoongesprekken.

Niet alle callcenter software is in staat om e-mails of chats te verwerken waardoor een uitbreiding van callcenter naar contact center andere licentie kosten met zich mee kan brengen.

Waarom bestaan er verschillende begrippen ?

De laatste jaren is het aantal interacties via e-mail, telefoon en chat enorm gegroeid.

Bedrijven die zich met alle vormen van klantcontact bezighouden onderscheiden zich met de term contact center.

Er zijn ook mensen die de term callcenter een negatieve bijklank vinden hebben. Zij associëren een callcenter met opdringerige telefoongesprekken.

Veelgestelde vragen:

Wij leveren graag telefoonnummers aan callcenters. Wij kunnen koppelingen maken tussen de telefoonnummers en CRM pakketten en callcenter software. Zo kan je voor elk product de beste leverancier kiezen.Geef aan onze support afdeling door met welk callcenter je werkt en wij schakelen de oproepen deels naar jouw callcenter en deels naar jou door. Je kan op een speciale pagina instellen wanneer jij wel of niet telefoontjes wilt beantwoorden.De termen facilitair callcenter en contactcenter worden door elkaar gebruikt voor een bedrijf wat in het beantwoorden van klantcontact voorziet.Je kan alle telefoongesprekken opnemen zodat je deze later kunt beluisteren. Besteed je ook de email en chat uit dan kan je om de historie vragen om zo te kijken wat verbeterpunten zijn.Er zijn veel verschillen in contactcenters. Kijk wie zich gespecialiseerd heeft in een bepaalde branche en/of markt zoals de consumentenmarkt of zakelijke markt. Vraag ook hoe vaak er trainingen worden gegeven aan de klantenservice medewerkers en hoe vaak jij zelf een training mag verzorgen. En kijk of je een goed gevoel hebt bij de teamleider, deze is een belangrijk persoon !Activeer Direct een Demo Telefoonnummer.
Maak Je Telefoonteam.
En Ontvang Gesprekken binnen 10 Minuten!

Geen Betaalgegevens nodig - Geen Verplichtingen.

Tevreden Belfabriek telefonie klanten: