De 078/0800/lokale telefoonnummer maatschappij van België

België:0800-77 899
Nederland:0800-235 3227
Intl:🌍 +31(0)85 400 5588
Hoe u een noodlijn opzet in 5 simpele stappen (image)

Hoe jij een noodlijn of hulplijn opzet in 5 simpele stappen

Gepubliceerd in Telefoonnummers

Omdat elk gesprek werkelijk telt en er soms zelfs levens mee gemoeid zijn, zijn noodlijnen en hulplijnen één van de moeilijkste soort telefoondiensten om op te zetten.

Of het nu gaat om een technische hulpdienst, een noodnummer voor chauffeurs met pech of een medisch alarmnummer, met ons Interactive Voice Response telefonie platform (IVR) staat jouw noodlijn als een huis.

Onze hoge kwaliteit van dienstverlening, onze eigen telecom interconnect en het geheel door onszelf ontwikkelde platform maakt dat wij al jarenlang provider voor noodlijnen en hulplijnen zijn.

In dit artikel leggen wij jou uit hoe je direct een eigen alarmnummer of noodlijn kunt opzetten.

Stap 1: kies een telefoonnummer

Je hebt voor een noodlijn de keuze uit lokale telefoonnummers of nationale telefoonnummers. Ook zijn gratis telefoonnummers mogelijk.

De keuze van het telefoonnummer zal doorgaans bepaald worden door het publiek.

Wil je jouw dienst zo laagdrempelig mogelijk houden of biedt je een toegevoegde waarde waarvoor bellers bereid zijn extra te betalen?

Stap 2: plan jouw beschikbaarheid

Wie beantwoordt de telefoon als hij overgaat? Wat gebeurt er als diegene bezet is? Een planning zorgt ervoor dat de bereikbaarheid van jouw noodlijn optimaal is.

Omdat noodlijnen ruime openingstijden kennen (vaak zelfs 24/7), wordt er in verschillende diensten gewerkt.

Daarbij is het noodzakelijk dat alle medewerkers overal de binnenkomende oproepen kunnen beantwoorden: thuis, op kantoor of onderweg.

Met onze handige teampagina kunnen alle medewerkers zelf eenvoudig de beschikbaarheid aan of uit zetten. Zo weet ons telefonie platform altijd precies naar wie gesprekken kunnen worden doorgeschakeld.

Step 3: stel een welkomstmelding in

Met een welkomstmelding worden bellers eerst begroet zodra ze de noodlijn bellen.

Dit geeft hen direct geruststelling dat ze met een professionele dienst te maken hebben en bevestigt dat zij een goede keuze hebben gemaakt te bellen.

Je kunt voor deze welkomsttekst zelf een geluidsbestand opnemen en aanleveren, of gebruik maken van onze tekst naar spraakbot.

Lever ons de tekst aan die de beller dient te horen en wij zorgen voor de rest.

Step 4: leer de online klantomgeving kennen

Een goede noodlijn provider biedt jou een uitgebreide klantenportaal waarin je jouw noodlijn volledig beheert.

Zo vindt je alle nummerinstellingen op één overzichtelijke pagina, waar je direct functies in- en uitschakelt. Ook heb je er toegang tot uitgebreide belstatistieken.

Eén van onze vriendelijke collega's kan jou in een halfuur wegwijs maken in het online dashboard en met jou doornemen hoe je jouw nummer perfect aanpast aan de wensen en behoeften. Wij kunnen natuurlijk ook het gehele beheer en configuratie voor jou doen, dat is misschien nog wel beter bij een belangrijke noodlijn en veel vrijwilligers. Wij helpen graag mee!

Stap 5: verbeter jouw dienstverlening

Ook nadat jouw noodlijn in dienst is genomen zul je ervoor willen zorgen dat je jouw dienstverlening continu blijft verbeteren. Handige extra functies zoals uitgebreide statistieken helpen hierbij en de mogelijkheid om binnenkomende telefoongesprekken op te nemen.

Door gebruik te maken van Call-recording heb je niet alleen de mogelijkheid om informatie van de beller terug te luisteren, maar je kan ook deze gespreksopnames inzetten om de medewerkers te trainen en de kwaliteit van de dienst te verhogen.

Kies voor een ervaren provider

Jij bent niet voor niets op de website van Belfabriek terechtgekomen.

Wij zijn misschien wel de beste provider voor jouw noodnummer of spoeddienst. Wij begrijpen alle wensen en bieden daar slimme oplossingen voor.

Dus waarom zou je nog langer wachten? Zoek een mooi telefoonnummer uit in onze webshop voor jouw noodlijn of neem contact op met een van onze specialisten!

Veelgestelde vragen:

Ik wil een luisterend oor bieden aan mensen met een bepaalde gemeenschappelijke handicap of ziekte met vrijwilligers, kunnen jullie dit opzetten ?

Wij hebben veel klanten die een luisterend oor aanbieden voor een bepaalde doelgroep. Wij kunnen alle telefoontjes verdelen over de beschikbare vrijwilligers en zo jou een perfecte landelijk nummer opzetten.

Ik wil een MKB noodlijn opzetten voor ondernemers in nood.

Wij kunnen binnen 1 werkdag een nationaal telefoonnummer opzetten waar ondernemers naar kunnen bellen tegen het door jou bepaalde tarief met een bepaalde vraag over bijvoorbeeld belastingen of subsidies. Als jij de mensen hebt die over dit onderwerp de juiste kennis hebben kunnen wij zorgen voor het technische gedeelte en zo voor jou een MKB noodlijn realiseren.

Ik wil een hulplijn opzetten voor mensen met dezelfde interesse, kan dat ook ?

Jazeker. Wij kunnen een hulplijn opzetten voor mensen met dezelfde interesse. Dit kan 1 interesse zijn of meerdere interesses. Wij kunnen de mensen laten kiezen door middel van een keuzemenu en zo de gesprekken verdelen. Zo komen de juiste bellers met elkaar in contact.

Activeer Direct een Demo Telefoonnummer.
Maak Je Telefoonteam.
En Ontvang Gesprekken binnen 10 Minuten!

Geen Betaalgegevens nodig - Geen Verplichtingen.

Tevreden Belfabriek telefonie klanten: