Direct online je eigen 0800/078 en lokale nummers registreren !

België:0800-77 899
Nederland:0800-235 3227

Landelijke telefoonnummers | overzicht alle opties

0800, 0900, 078… Er zijn genoeg varianten, maar welk nummer is geschikt voor u? Welke nummers zijn gratis voor de beller en welke juist niet, waar kan u uw eigen nummer kiezen? En wat zijn de belangrijkste verschillen eigenlijk?

Geen netnummer, maar een landelijke telefoonnummer

Als u in Brugge woont, dan begint uw telefoonnummer met 050. In Mechelen met 015, enzovoorts. We noemen dat netnummers. 0800-, 0900-, 078-telefoonnummers zijn geen netnummers maar landelijke telefoonnummers. Met andere woorden: de cijfercombinatie zegt helemaal niks over de locatie van degene die u wilt bellen. Maar wat zeggen de cijfercombinaties dan wel?

Betaald en onbetaald

Om te beginnen kijken we naar de verschillen tussen 0900- en 0800-nummers. Een 0900-nummer is voor de beller een betaald nummer. Dat terwijl een 0800-nummer juist door de ontvanger wordt betaald. Hoe dat zit? Er zijn bedrijven of instellingen die liever de beller laten betalen, dan dat zij die kosten zelf voor hun rekening nemen.

Dat kan zo zijn, omdat ze aan die telefoontjes juist geld kunnen verdienen. Denk daarbij aan erotische telefoondiensten of win-spelletjes, maar ook radio- en tv shows verdienen vaak geld aan dat soort telefoonnummers. Ze kunnen het tarief voor de beller namelijk zelf bepalen. Ook kan er voor een 0900-nummer gekozen worden om juist niet zoveel bellers te krijgen. Het kan voor bellers immers een drempel zijn om direct naar de telefoon te grijpen.

Wie het bellen juist heel laagdrempelig wil maken en daar niets aan wilt verdienen kan voor een 0800-nummer kiezen. Dat kan een service nummer van een bedrijf zijn bijvoorbeeld, of een telefoonnummer van de overheid.

Het verschil tussen 088- en 085-nummers

Anders dan de 0800- of 0900-nummers is het wel of niet betalen voor het telefoongesprek niet van toepassing voor 078 nummers. Hier geldt altijd het lokale tarief voor de beller.

078 nummers zijn bedoeld om per stuk aan te schaffen. Natuurlijk is het mogelijk er 2 of meer aan te schaffen. Een Belgisch nationaal 078 nummer is via Belfabriek gemakkelijk te registreren. Het voordeel is dat u veel meer krijgt dan louter een nummer. Denk aan voor ondernemers nuttige functionaliteiten zoals onder meer gesprekken kunnen opnemen (op legale wijze), een wachtrij en/of keuzemenu instellen en u kunt binnenkomende oproepen naar welk toestel dan ook doorsturen, dus bijv. ook uw mobiele telefoon wanneer u op zakenreis bent. Zo stelt een abonnement van Belfabriek u in staat om in een klap uw bedrijf verder te professionaliseren en tevens meer flexibel en wendbaar te maken.

Gerelateerde artikelen:

020-nummers in Amsterdam. Amsterdam is de hoofdstad van Nederland. De gemeente Amsterdam is naar inwonertal de grootste gemeente.

Belfabriek Telefoon Systeem

Het meest uitgebreide telefoonsysteem wat er is. Vanuit de cloud. Werkt met al je toestellen: vast, mobiel, thuis of op de zaak.

system-hard-phone-thumb

Bureautoestel

Een voorgeconfigureerd toestel voor een plug'n'play ervaring

system-soft-phone-thumb

Softphone

Beantwoord gesprekken en bel uit vanaf je bestaande mobiele telefoon of computer

system-web-interface-thumb

Webinterface

Beheer alle nummers en aansluitingen online

system-mobile-apps-thumb

Mobiele apps

Zet jezelf op beschikbaar of niet beschikbaar om telefoongesprekken te ontvangen

Vast Nummer op Mobiel

Je gesprekken rechtstreeks op je mobiele telefoon

Probeer vrijblijvend

Tevreden Belfabriek telefonie klanten: