De 078/0800/lokale telefoonnummer maatschappij van België

België:0800-77 899
Nederland:0800-235 3227
Intl:🌍 +31(0)85 400 5588

SIP ALG: hoe komt u van SIP ALG af?

Gepubliceerd in Lokale telefoonnummers artikelen

Een SIP Application Layer Gateway, ook wel bekend als een SIP ALG. Een stukje software dat op de meeste modems en routers staat en een hoop problemen kan veroorzaken. Geen geluid als u de telefoon opneemt? Of is er maar vanuit één kant geluid te horen? Grote kans dat dit door de SIP ALG op uw modem of router komt.

Wat is SIP ALG?

Een SIP Application Layer Gateway staat op de meeste modems en routers in Nederland standaard geïnstalleerd. Het is bedoeld om zogeheten Voice Over IP (VoIP) telefoons, telefoons die een internetverbinding gebruiken, te ondersteunen. Het is echter zo geïnstalleerd dat het in veel gevallen onbedoeld juist problemen met die telefoons veroorzaakt.

Telefoon problemen door SIP ALG

Hoewel de SIP ALG juist bedoeld is om Voice Over IP telefoons te ondersteunen, veroorzaakt deze dus juist veel storingen. Zo kan het gebeuren dat u steeds geen geluid hoort wanneer u de telefoon opneemt of dat er maar van één kant geluid te horen is. Er kan een vertraging op de lijn ontstaan of opties zoals doorverbinden, of iemand in de wacht zetten werken niet. En zo zijn er nog veel meer problemen die door SIP ALG kunnen ontstaan.

SIP ALG kan slecht uitpakken voor uw klanttevredenheid

Wanneer u als bedrijf een VoIP telefoon gebruikt, via een modem waar een SIP ALG op geïnstalleerd is, kunnen er allerlei problemen met de bereikbaarheid ontstaan. Intern doorverbinden kan problematisch worden, maar het kan ook gebeuren dat de gehele bereikbaarheid wegvalt. Klanten kunnen op dat moment het bedrijf niet bereiken, wat tot vervelende situaties en een slechte klanttevredenheid kan leiden.

Hoe komt u van SIP ALG af?

Er zijn maar 2 mogelijke manieren om de problemen die door SIP ALG met VoIP telefoons worden veroorzaakt op te lossen. Op sommige modems zijn opties om SIP ALG handmatig uit te zetten. Dit kan dan in de software die online of via een computerprogramma toegankelijk is. Wanneer het uitzetten van SIP ALG op de router niet mogelijk is, dan kunt u als laatste optie een andere poort (poort 5090) gebruiken om dit probleem te verhelpen.

Nooit meer nadenken over SIP ALG

Het mooist is natuurlijk wanneer u helemaal niet na hoeft te denken over SIP ALG, omdat u met uw VoIP telefoons helemaal geen problemen ervaart. Dat kan door voor een telefoonnummer van de Belfabriek te kiezen. Daarmee is uw bereikbaarheid de zorg van de Belfabriek, omdat de telefoonverbinding niet via uw eigen router verloopt en zo kunt u zich dus focussen op andere belangrijke zaken. Vraag bijv. een 078 nummer aan, en deze is binnen een dag actief, en geen omkijken meer naar SIP ALG.

Activeer Direct een Demo Telefoonnummer.
Maak Je Telefoonteam.
En Ontvang Gesprekken binnen 10 Minuten!

Geen Betaalgegevens nodig - Geen Verplichtingen.

Tevreden Belfabriek telefonie klanten: