Direct online je eigen 0800/078 en lokale nummers registreren !

België:0800-77 899
Nederland:0800-235 3227
Een telefoonnummer aanvragen in Duitsland, hoe werkt dat? (image)

Een telefoonnummer aanvragen in Duitsland, hoe werkt dat?

Steeds meer Belgische ondernemers wagen de stap en begeven zich op de Duitse markt. Die markt is toegankelijk en binnen een paar uur rijden goed te bereiken.

In een eerder artikel hebben wij het al eens gehad over hoe u succesvol zaken kunt doen op de Duitse markt. Eén van de dingen die daarvoor onontbeerlijk blijken te zijn, is een Duits servicenummer of lokaal telefoonnummer.

Maar hoe gaat dat nou eigenlijk, zo'n nummer in Duitsland aanvragen? Wat zijn de eisen daarvoor en wat moet u daarvoor doen?

Wij leggen het u in dit artikel uit.

Welke nummersoorten zijn er?

In Duitsland worden telefoonnummers net als in België uitgegeven door een overheidsinstantie. Bij ons is dat de BIPT, in Duitsland de Bun­desnet­za­gen­tur.

Deze instantie bepaalt welke nummersoorten en welke nummers beschikbaar zijn, waar ze voor gebruikt mogen worden en aan welke eisen dat gebruik moet voldoen. Ook is de Bun­desnet­za­gen­tur uiteindelijk degene die servicenummers toewijst.

Toll free of 0800 nummers

Net als bij ons, kent ook Duitsland zogenaamde Toll free nummers, dat wil zeggen nummers die gratis te bellen zijn.

Ook in Duitsland is het kerngetal voor dit soort nummers 0800.

Deze nummers worden per stuk geregistreerd.

Landelijke zakelijke 032 nummers

In Duitsland worden 032-nummers gebruikts als niet-regio-gebonden zakelijke nummers.

Bellen naar deze nummers kost net zoveel als bellen naar een gewoon regionaal nummer.

Een 032-nummer wordt vaak gekozen omdat deze nummers, net als de belgische en 078-nummers, sterk lijken op lokale telefoonnummers.

U kunt 032-nummers bij de Belfabriek per stuk registreren.

Net als bij 078-nummers in België, heeft u ook bij 032-nummers bij de Belfabriek natuurlijk de beschikking over dezelfde extra functies als bij 0800-nummers.

Lokale nummers

Behalve servicenummers in Duitsland, kunt u bij de Belfabriek ook lokale nummers in de meest-gevraagde grote steden in Duitsland registreren. Zo kunt u bij ons terecht voor uw eigen nummer in Aken (0241), Berlijn (030), Dortmund (0231), Essen (0201), Frankfurt (069), Hamburg (040), Keulen (0221), Koblenz (0261), Leipzig (0341), Mannheim (0621), München (089), Neurenberg (0911) en Stuttgart (0711).

Wie kan een nummer in Duitsland registreren

Een telefoonnummer in Duitsland aanvragen is vrij eenvoudig. Alle genoemde nummersoorten kunnen zowel door bedrijven als door particulieren worden aangevraagd. Voor een lokaal nummer moet u wel over een adres in de gevraagde stad of regio beschikken.

Uw eigen Duitse servicenummer registreren

Of u nu een telefoonnummer in Duitsland of in een ander land wilt registreren, bij de Belfabriek kunt u de aanvraag eenvoudig online afhandelen.

Op de nummers in Duitsland aanvragen pagina vindt u een lijst van beschikbare nummers. Ziet u een geschikt nummer in de lijst? Dan kunt u vandaag nog uw eigen Duitse servicenummer bij ons bestellen.

Ziet u het nummer van uw keuze er niet bij, of heeft u nog vragen, neemt u dan contact op met onze klantenservice op nummer 0800-77899.

Gerelateerde artikelen:

Belfabriek Telefoon Systeem

Het meest uitgebreide telefoonsysteem wat er is. Vanuit de cloud. Werkt met al je toestellen: vast, mobiel, thuis of op de zaak.

system-hard-phone-thumb

Bureautoestel

Een voorgeconfigureerd toestel voor een plug'n'play ervaring

system-soft-phone-thumb

Softphone

Beantwoord gesprekken en bel uit vanaf je bestaande mobiele telefoon of computer

system-web-interface-thumb

Webinterface

Beheer alle nummers en aansluitingen online

system-mobile-apps-thumb

Mobiele apps

Zet jezelf op beschikbaar of niet beschikbaar om telefoongesprekken te ontvangen

Vast Nummer op Mobiel

Je gesprekken rechtstreeks op je mobiele telefoon

Probeer vrijblijvend

Tevreden Belfabriek telefonie klanten: