Direct online uw eigen 0800 of 078 nummers registreren
   Bel ons gratis:
   🇱 0800-235 3227 🇧🇪 0800-77 899

   Een telefoonnummer aanvragen in Duitsland, hoe werkt dat?

   Steeds meer Belgische ondernemers wagen de stap en begeven zich op de Duitse markt. Die markt is toegankelijk en binnen een paar uur rijden goed te bereiken.

   In een eerder artikel hebben wij het al eens gehad over hoe u succesvol zaken kunt doen op de Duitse markt. Eén van de dingen die daarvoor onontbeerlijk blijken te zijn, is een Duits servicenummer of lokaal telefoonnummer.

   Maar hoe gaat dat nou eigenlijk, zo'n nummer in Duitsland aanvragen? Wat zijn de eisen daarvoor en wat moet u daarvoor doen?

   Wij leggen het u in dit artikel uit.

   Welke nummersoorten zijn er?

   In Duitsland worden telefoonnummers net als in België uitgegeven door een overheidsinstantie. Bij ons is dat de BIPT, in Duitsland de Bun­desnet­za­gen­tur.

   Deze instantie bepaalt welke nummersoorten en welke nummers beschikbaar zijn, waar ze voor gebruikt mogen worden en aan welke eisen dat gebruik moet voldoen. Ook is de Bun­desnet­za­gen­tur uiteindelijk degene die servicenummers toewijst.

   Toll free of 0800 nummers

   Net als bij ons, kent ook Duitsland zogenaamde Toll free nummers, dat wil zeggen nummers die gratis te bellen zijn.

   Ook in Duitsland is het kerngetal voor dit soort nummers 0800.

   Deze nummers worden per stuk geregistreerd.

   Landelijke zakelijke 032 nummers

   In Duitsland worden 032-nummers gebruikts als niet-regio-gebonden zakelijke nummers.

   Bellen naar deze nummers kost net zoveel als bellen naar een gewoon regionaal nummer.

   Een 032-nummer wordt vaak gekozen omdat deze nummers, net als de belgische en 078-nummers, sterk lijken op lokale telefoonnummers.

   U kunt 032-nummers bij de Belfabriek per stuk registreren.

   Net als bij 078-nummers in België, heeft u ook bij 032-nummers bij de Belfabriek natuurlijk de beschikking over dezelfde extra functies als bij 0800-nummers.

   Lokale nummers

   Behalve servicenummers in Duitsland, kunt u bij de Belfabriek ook lokale nummers in de meest-gevraagde grote steden in Duitsland registreren. Zo kunt u bij ons terecht voor uw eigen nummer in Aken (0241), Berlijn (030), Dortmund (0231), Essen (0201), Frankfurt (069), Hamburg (040), Keulen (0221), Koblenz (0261), Leipzig (0341), Mannheim (0621), München (089), Neurenberg (0911) en Stuttgart (0711).

   Wie kan een nummer in Duitsland registreren

   Een telefoonnummer in Duitsland aanvragen is vrij eenvoudig. Alle genoemde nummersoorten kunnen zowel door bedrijven als door particulieren worden aangevraagd. Voor een lokaal nummer moet u wel over een adres in de gevraagde stad of regio beschikken.

   Uw eigen Duitse servicenummer registreren

   Of u nu een telefoonnummer in Duitsland of in een ander land wilt registreren, bij de Belfabriek kunt u de aanvraag eenvoudig online afhandelen.

   Op de nummers in Duitsland aanvragen pagina vindt u een lijst van beschikbare nummers. Ziet u een geschikt nummer in de lijst? Dan kunt u vandaag nog uw eigen Duitse servicenummer bij ons bestellen.

   Ziet u het nummer van uw keuze er niet bij, of heeft u nog vragen, neemt u dan contact op met onze klantenservice op nummer 0800-77899.

   Gerelateerde artikelen:

   Lokale telefoonnummers in het buitenland: hier te koop (image)
   Een telefoon­nummer in Zweden aanvragen, hoe doet u dat? (image)