De 078/0800/lokale telefoonnummer maatschappij van België

België:0800-77 899
Nederland:0800-235 3227
Intl:🌍 +31(0)85 400 5588

Wat is hosted telefonie?

Gepubliceerd in Voice over IP artikelen

Ben je bekend met de term host ?

Your host tonight: David Letterman !

Hier heeft deze de betekenis van host of organisator.

De Engelse term hosted betekent volledig georganiseerd.

In de telefonie wereld betekent de term hosted telefonie een volledige op-afstand geconfigureerde oplossing voor telefonie, waarbij jezelf geen fysieke telefooncentrale meer nodig hebt op kantoor.

Sinds VoIP telefonie de nieuwe vorm van bellen is, is de hosted telefonie vorm de meest interessante vorm van telefonie oplossing die mogelijk is.

Er hoeft immers geen monteur meer op locatie te verschijnen voor een activatie van een telefoonnummer met een lijn, maar een provider kan op afstand direct een telefoonnummer activeren en een aantal VoIP accounts waarmee VoIP toestellen zich kunnen aanmelden op deze online telefooncentrale.

De provider kan alles op afstand configureren en beheren, en daarmee is het een hosted telefonie oplossing geworden.

Je bent snel optimaal bereikbaar met alle telefoonfuncties zonder een grote investering te hoeven doen, je hebt ook geen aparte telefoonlijn meer nodig want alles gaat via je Internetverbinding voor een vast bedrag per maand (en indien van toepassing een bedrag voor de gemaakte gesprekken). De telefoontoestellen melden zich aan op de hosted telefooncentrale. Zo zie je dat alles 'hosted' is geworden.

Bij hosted telefonie heb je niet perse nieuwe VoIP toestellen nodig: wil je een nieuw zakelijk telefoonnummer die doorschakelt naar je mobiele telefoon dan kan dat ook. Ook dit is een vorm van hosted telefonie waarbij je alle functionaliteiten hebt van een telefooncentrale maar eenvoudig gesprekken doorschakelt naar je mobiele telefoon.

Met deze vorm van hosted telefonie ontstaan nieuwe mogelijkheden : zo zijn thuiswerkers eenvoudig in de belgroep op te nemen en zijn vast en mobiel 1 geworden: je bent overal even goed bereikbaar onder hetzelfde nummer.

Je krijgt altijd de nieuwste functionaliteiten aangeboden want als jouw provider het telefonie platform upgrade heeft iedereen direct de nieuwe features beschikbaar en is iedereen up to date.

Heb je een CRM systeem en wil je deze aan je communicatie oplossing koppelen dan kan dat ook eenvoudig bij hosted telefonie door het installeren van een zogenaamde 'plugin'. Zo zie je direct als iemand jou belt een scherm met informatie over je klant. Wij hebben koppelingen met de meest gebruikte CRM pakketten.

Heb je meerdere vestigingen dan is de vorm van hosted telefonie ideaal: je kan 1 gebruikersgroep aanmaken van collega's verdeeld over alle filialen en locaties. Je hoeft niet eerst aparte telefoonlijnen per locatie aan te leggen want alles gaat via de reeds beschikbare Internet verbinding.

Hosted telefonie is ook kosten transparant: er zijn geen onverwachte rekeningen voor een monteur die langs dient te komen, een hardware component die in de telefooncentrale vervangen dient te worden of een vereiste software upgrade. Deze kosten waren vroeger voor het bedrijf vaak een onvoorziene kostenpost maar zijn sinds de telefooncentrale in de cloud staat niet meer.

Veelgestelde vragen:

Is hosted telefonie vaste telefonie of mobiele telefonie ?


Beide vormen van telefonie zijn hosted telefonie waarbij er geen fysieke telefooncentrale op locatie meer nodig is.

Welke hosted telefonie oplossingen bieden jullie ?


Wij maken hosted telefonie op maat voor grote bedrijven en internationale spelers, voor kleine en startende ondernemers hebben wij een mooie communicatie oplossing waarbij je een vast telefoonnummer flexibel kan doorschakelen naar 1 of meerdere toestellen. Dit kan je realtime via een webpagina aanpassen.

Ik heb nog een ISDN verbinding op kantoor wat dient hiermee te gebeuren?

Bij hosted telefonie is je ISDN verbinding overbodig geworden en deze kan je opzeggen. Bij hosted VoIP worden telefoongesprekken over de dataverbinding, het Internet of het mobiele gsm netwerk afgeleverd - afhankelijk wat het beste past bij jouw bedrijf.

Hebben jullie ook de optie onbeperkt bellen ?


Ook wij hebben een optie onbeperkt bellen maar wel met een Fair Use Policy: bel je heel veel dan brengen we de normale minuutprijs in rekening. Er zijn namelijk nog altijd interconnectie kosten tussen telecom operators die betaald dienen te worden en dit is ook niet goedkoper geworden met hosted voice.

Hoe lang leveren jullie al hosted telefonie ?


Wij leveren al telefonie en telefoonnummers sinds 2000. Wij zijn daarmee een van de meest ervaren providers binnen Europa.

Wat je nodig om hosted telefonie te kunnen gebruiken ?


Je hebt alleen een telefoonnummer nodig om hosted telefonie te kunnen gebruiken. Wij configureren de gewenste functionaliteiten op dit telefoonnummer en routeren dan de gesprekken door naar je nieuwe VoIP telefoons of je bestaande mobiele telefoon als je nog geen nieuwe toestellen wilt kopen. Je kan op deze manier snel al gebruik maken van de standaard belfuncties en integratiemogelijkheden.

Is mobiele telefonie ook onderdeel van hosted telefonie ?


Mobiele telefoons maken zeer zeker onderdeel uit van onze hosted telefonie oplossingen. Je kan op alleen mobiele telefoons een zakelijk telefoonnummer hebben bij ons met alle handige telefoonfunctie's in de cloud.

Ik wil een vast toestel later erbij voor op mijn vaste kantoor werkplek.


Je kan altijd een vast telefoontoestel kopen en opnemen in de belgroep. Elk merk telefoontoestel kan je aansluiten, wij hebben zelf een voorkeur voor Yealink omdat wij van de fabriek de handige admin tool hebben om op afstand telefoontoestellen up to date te houden en te kunnen beheren.

Ik wil overal bereikbaar zijn onder hetzelfde telefoonnummer


Onze telefoonnummers zijn virtuele telefoonnummers. Wij schakelen de gesprekken door naar je vaste toestel of mobiele toestel. Zo ben je altijd overal bereikbaar en kan je gesprekken verdelen over meerdere collega's.

Ik zie dat je hosted telefonie betaalt per gebruiker ?


Bij hosted telefonie betaal je per gebruiker zodat je niet met onverwachte rekeningen geconfronteerd wordt. In onze pakketten hebben we voldoende gebruikers zodat je voldoende kan groeien zonder extra kosten.

Activeer Direct een Demo Telefoonnummer.
Maak Je Telefoonteam.
En Ontvang Gesprekken binnen 10 Minuten!

Geen Betaalgegevens nodig - Geen Verplichtingen.

Tevreden Belfabriek telefonie klanten: