De 078/0800/lokale telefoonnummer maatschappij van België

België:0800-77 899
Nederland:0800-235 3227
Intl:🌍 +31(0)85 400 5588

Tweede zakelijke nummer vast op je mobiele telefoon of app ? Welke is beter ?

Gepubliceerd in Telefoonnummers

Heb je een telefoonnummer bij Belfabriek geregistreerd dan kun je instellen hoe je de telefoontjes wilt ontvangen. Wil je bijvoorbeeld dat jouw mobiele telefoon altijd wordt opgebeld wanneer er een telefoontje binnenkomt, zelfs als je de app niet aan hebt? Dat kan: geef ons je mobiele telefoonnummer door en wij schakelen alle binnenkomende telefoontjes door naar jouw mobiele telefoon.

Ook kunnen we nog een vooraankondigingstoon afspelen zodat wanneer je je telefoon beantwoord op de mobiele telefoon je hoort en weet dat het een zakelijk gesprek is wat binnenkomt.

Eenvoudig zakelijke en persoonlijke gesprekken scheiden

Zo kan je heel eenvoudig zakelijke en persoonlijke gesprekken gescheiden binnen laten komen op 1 mobiele telefoon. Je hebt zo dus een zakelijk telefoonnummer en een privé mobiele nummer op 1 telefoon. Oftewel: vast op mobiel.

Hierbij schakelen we gesprekken rechtstreeks door naar jouw mobiel. Je hoeft dus niet eerst een app te installeren waarop je deze gesprekken ontvangt. Wij maken namelijk een routering in onze telecom switches, waarbij we het binnenkomende belverkeer direct weer op het telefonie netwerk zetten naar de mobiele operators via onze interconnectie met deze partijen. Dit kost weliswaar wat meer aan onze kant, maar daardoor heb je wel de beste gesprekskwaliteit. Er is miljarden euro's geïnvesteerd in de mobiele netwerken en in de techniek om een slapende telefoon in jouw broekzak wakker te laten worden als er een gesprek voor jou binnenkomt via de masten. Wij leveren graag de telefoongesprekken op je mobiel via deze officiële interconnectie verbinding af. Zo weet je zeker dat je geen enkel gesprek mist.

Aflevering via een softphone

De andere manier die er is om gesprekken om jouw mobiel af te leveren is via een softphone, een stuk software die je installeert op je mobiele telefoon en die wacht op een commando ('er is een binnenkomend telefoongesprek') en vervolgens opstart. Er wordt dan een verbinding over internet opgezet naar jouw mobiele telefoon en via die manier wordt het telefoongesprek dan gevoerd.

Het gesprek wordt zo niet via het netwerk van de mobiele operators afgewikkeld, en dit bespaart dan ook de interconnectie tarieven die gelden voor het afwikkelen van een mobiel gesprek. Immers, het telefoongesprek zijn nu pakketten data geworden die over en weer gaan. De mobiele netwerken zien dus data, en geen spraak, en dit verkeer valt dan ook in je databundel (check of je onbeperkt data hebt in je spraakbundel, anders betaal je alsnog voor dit gesprek wat op het oog goedkoper zou zijn).

Nadelen spraak via dataverkeer

Echter: er is een grote maar... Je kan natuurlijk spraak over internet vervoeren en dat gaat heel goed over vaste Internet verbindingen, tussen kantoor locaties en tussen thuis locaties maar een spraak verbinding tussen een vast toestel en een mobiel toestel of tussen twee mobiele toestellen onderling over het mobiele netwerk dat is en blijft lastig.

Daarom immers hebben de mobiele netwerken ook een onderscheid gemaakt tussen spraakverkeer (wat afgerekend wordt in minuten en via je mobiele nummer loopt) en dataverkeer (wat afgerekend wordt in gigabytes).

Spraakverkeer krijgt voorrang en wordt op een speciale manier afgewikkeld over de mobiele netwerken. Het is altijd duurder dan gewoon een internet pakket. Waarom? Omdat spraak gevoeliger is. Je wilt niet dat er echo's zijn, haperingen, vertragingen en je wilt vanzelfsprekend dat je telefoon altijd rinkelt als er een telefoontje binnenkomt !

Goed je hebt nu gelezen over mobiele interconnectie tarieven, spraak- en dataverkeer en je weet ook dat spraak net even wat meer aandacht vereist en prioritering in de netwerken. En dat jouw mobiele telefoon zelf, hardware matig, reageert op de mobiele netwerken. Wanneer een grote speler zoals Vodafone of T-Mobile een mobiel netwerk activeren of uitbreiden doen ze dat alleen met apparatuur waarvan ze zeker weten dat dat helemaal gefinetuned is op alle mobiele toestellen die er zijn. Het is daarmee 1 werkend geheel geworden, en de mobiele telefoon werkt altijd als vanzelfsprekend.

Spraak over internet naar je mobiele telefoon: zo zit het

Dan gaan we nu naar misschien wel het belangrijkste deel: spraak over internet naar je mobiele telefoon.

In de loop der jaren zijn er altijd start-ups die proberen telefonie opnieuw uit te vinden of het goedkoper te maken. Hoe? Door apps te ontwikkelen waarop je binnenkomende gesprekken kunt ontvangen. Deze opzet zal echter nooit dezelfde kwaliteit en vooral ook betrouwbaarheid geven als spraak aanbieden aan een mobiele telefoon via het spraaknetwerk van de mobiele operators. En je weet nu waarom: spraak is net wat bijzonderder dan data, het vereist meer specialiteit en kent een hogere prijs.

Aan de andere kant; stel je nu eens voor dat iedereen een app installeert op de mobiele telefoon, op die app laten we de gesprekken binnenkomen via het datanetwerk van de mobiele operators, we betalen wel data en geen interconnectie dat scheelt miljoenen zo niet miljarden ! Helaas, dit gaat echter niet op. Waarom dan niet?

De belangrijkste reden is dat apps na een bepaalde tijd niet meer actief zijn. Ze gaan in een slaapmodus. Dit is om de batterij van jouw mobiel te sparen. Heb je app helemaal niet opgestart, dan is er ook geen slaapmodus en werkt hij helemaal niet.

Dat is (in het kort) waarom 100% betrouwbaar gesprekken op jouw mobiele telefoon afleveren niet goed gaat werken. Nooit niet.

Een mobiele telefoon moet qua batterij zo lang mogelijk meegaan. Dit willen de gebruikers, deze willen in de nacht de telefoon opladen en de volgende ochtend een volle batterij die de hele dag meegaat. En dat laatste gaat niet als je je telefoon de hele dag actief zou zetten met de app aan. Dus de app gaat na verloop van tijd in slaapstand, of hij is helemaal niet actief als je hem niet elke dag hebt opgestart.

Er zijn natuurlijk wel work-arounds. Er zijn zelfs officiële protocollen waarmee je apps op afstand kan opstarten of uit de slaapstand kan halen. Alleen: het werkt nooit zo betrouwbaar als de officiële route van een gesprek aanbieden via de mobiele interconnectie naar jouw mobiele telefoon. Er zijn altijd momenten waarop je app niet opstart, of te laat. Hier kan je nooit 100% zeker van zijn. Zo is de status van je mobiele telefoon belangrijk: is deze in lock modus?

Lees maar bij Apple of op het Reddit forum Voip Push Not Received

Je kan natuurlijk ook eens Googlen op: Voip App Does Not Wake Up On Call

Je zult ook vaak goede reviews lezen bij partijen die via de app gesprekken afleveren: Bedenk dan: als mensen een dienst testen, hebben ze de app openstaan, en gaat het in 99% van de gevallen goed. Het is pas na een dag of twee dat het haperingen gaat vertonen en: hoe weet je nu dat je een gesprek mist? De beller zal je waarschijnlijk niet nog een keer gaan bellen, of gaan emailen.

Over de Belfabriek softphone

Belfabriek heeft zelf ook een softphone, en een goede ook, en die werkt op zowel mobiel als op de computer. En deze is voorzien van alle protocollen (CallKit Apple) en push notifications waarmee we dit werkend hebben. Maar: onze softphones worden in eerste instantie het meest gebruikt op computers (je kan dan met een headset bellen en je hebt het bureau toestel meer nodig) en niet zo vaak op mobiele telefoons. Of de softphone wordt gebruikt om uitgaand te bellen met je zakelijke telefoonnummer. Ja, dat werkt ook altijd goed.


Betrouwbare vast op mobiel oplossing voor iedereen

We kunnen geen branche of beroep verzinnen waarbij de klant zegt: ik wil een oplossing vast op mobiel en het is niet erg als ik af-en-toe een gesprek mis. Misschien de festival organisator die op 2 dagen veel verkeer verwachtte, met vrijwilligers werkte met mobiele telefoons en geen budget had. En als een beller er niet doorkwam, de verbinding slecht was of men moest opnieuw bellen dat dat geen probleem was.

Maar de dierenarts, nagelstudio, schilder en andere zelfstandigen die juist elk telefoontje belangrijk vinden en waarvan zij moeten mogen uitgaan dat deze ook binnenkomt: het is goed om te weten dat Belfabriek elk telefoontje vast op mobiel doorschakelt op de officiële manier, via de eigen interconnectie naar de mobiele operators !

Registreer daarom nu je eigen 078 nummer of vast telefoonnummer en laat je gesprekken perfect doorschakelen naar jouw mobiel ! Zonder haperingen ! En met functie's zoals telefoongesprekken opnemen, een keuzemenu of welkomsttekst !

Activeer Direct een Demo Telefoonnummer.
Maak Je Telefoonteam.
En Ontvang Gesprekken binnen 10 Minuten!

Geen Betaalgegevens nodig - Geen Verplichtingen.

Tevreden Belfabriek telefonie klanten: