De 078/0800/lokale telefoonnummer maatschappij van België

België:0800-77 899
Nederland:0800-235 3227
Intl:🌍 +31(0)85 400 5588

Text to Speech: Vind de Perfecte Stem voor Jouw Tekst

Gepubliceerd in IVR

Text to Speech: Vind de perfecte stem voor jouw welkomstbericht en keuzemenu

Inmiddels zijn er meerdere kunstmatige intelligentie platformen waar we dagelijks over lezen: ChatGPT, Microsoft, Google en Apple zitten allemaal in een wedstrijd met elkaar om wie het slimste platform in bezit heeft.

Waar wij in geïnteresseerd zijn vanuit onze telefonie achtergrond is hoe deze platformen tekst naar spraak verwerken: vroeger klonk een door de computer uitgesproken tekst erg houterig en je hoorde direct dat het een computer is die het uitspreekt. Niet erg handig dus om te gebruiken voor je welkomstbericht als professioneel bedrijf.


Met de nieuwe text to speech technologie hoor je het amper meer het verschil tussen nep of echt: ideaal dus om jouw welkomstbericht, voicemail of keuzemenu te laten uitspreken !

Zeker als je vaak wisselende berichten hebt of actueel wilt inspelen op bijvoorbeeld een storing kan je op deze manier iedereen die jou belt snel een actueel nieuw bericht laten horen. (zonder eerst je collega die een goede telefoonstem heeft te vragen een nieuwe tekst in te spreken.)

Stel je eens voor: je typt een tekst en met slechts één druk op de knop komt deze tot leven.
Door kunstmatige intelligentie wordt tekst omgezet in natuurlijk klinkende spraak, waardoor je nu kunt luisteren naar alles wat geschreven is - van boeken tot nieuwsartikelen.

Achter de schermen bij TTS

Achter de schermen bij een tekst naar spraak dienst vindt een complex proces plaats waarbij tekst wordt geanalyseerd en omgezet in audio opnames. Deze magie gebeurt in twee stappen: eerst wordt de tekst geanalyseerd om de betekenis te begrijpen, vervolgens wordt deze door een gesynthetiseerde stem voorgelezen. Dankzij de vooruitgang in AI kunnen we nu luisteren naar kunstmatige spraak die bijna niet te onderscheiden is van een echte menselijke stem!

Tekst naar spraak is meer dan alleen een handige tool; het zorgt ervoor dat informatie en entertainment voor iedereen toegankelijker wordt. Mensen met visuele beperkingen of leesproblemen, of die een nieuwe taal willen leren profiteren enorm van deze technologie. Alles kan nu worden uitgesproken en dus beluisterd!

Maar TTS strekt zich ook uit tot de entertainmentindustrie, waar het gebruikt wordt voor het creëren van levensechte stemmen voor animaties, videogames, en zelfs voor dynamische voice overs in advertenties.

En nu bij Belfabriek nu dus ook gratis tekst naar spraak voor al je welkomstberichten, keuzemenu's en voicemails!

Kiezen van het juiste tekst naar spraak platform voor Belfabriek

We hebben met alle grote platformen tests gedaan en hebben met meerdere koppelingen gemaakt zodat we altijd makkelijk kunnen switchen van achterliggend TTS platform als we tekst omzetten naar spraak. Zo heeft de TTS van Google meer stemmen en is de TTS van Microsoft net iets beter op het moment van schrijven (juni 2024).

We laten deze de tekst uitspreken en de zo gegenereerde TTS file converteren we vervolgens naar een formaat welke het beste werkt met telefonie (uLaw) en we maken er een mono opname van omdat er geen stereo is door een telefoon.

Je ziet: er zit veel programmeer werk in onze tekst naar spraak assistent maar door het te automatiseren scheelt het voor iedereen nu een boel handelingen om tekst te laten omzetten naar spraak!

Hoe je eenvoudig onze tekst naar spraak assistent gebruikt.

Text to speech stappen instructies

1. Ga naar de online text naar spraak assistent.
2. Typ de tekst in die je wil laten uitspreken
3. Selecteer de stem die je het wilt laten uitspreken
4. Druk op play om de tekst te genereren
5. Druk nogmaals op play om de gegenereerde tekst te laten uitspreken

Je ziet nu een code van 5 letters. Noteer deze zodat je deze code makkelijk in je portal kunt plakken achter voicemail, welkomstbericht of keuzemenu.

Je ziet hoe makkelijk het nu is geworden. En het beste is dat deze tekst to speech als gratis dienst inbegrepen is bij je telefoonnummer, je hoeft er dus niets extra’s voor te betalen. Je hoeft dus geen voice over meer in te huren om audio opnames te laten maken!

Belangrijk bij TTS is:

1. Het avontuur begint met jouw tekst. Zorg ervoor dat deze zorgvuldig is geschreven en vrij van fouten, want elke typefout kan de TTS-output beïnvloeden. Onnodige opmaak is ook overbodig; de TTS-engine heeft behoefte aan schone, onbewerkte tekst om de beste resultaten te produceren.

2. Je kunt pauzes inlassen door een spatie in te voegen. Dit is vaak handig bij het laten uitspreken van telefoonnummers, je wilt bijvoorbeeld een spatie toevoegen aan het kengetal.

We wensen je veel plezier en succes met het gebruiken van onze tekst-naar-spraak assistent bij het maken van je keuzemenu’s, welkomstberichten en voicemails!

Veelgestelde vragen:


Text to speech technologie zet geschreven tekst om in gesproken woorden met behulp van kunstmatige intelligentie voor natuurlijk klinkende spraak.Ja, wij bieden een scala aan talen en accenten aan, waardoor je gepersonaliseerde en toegankelijke spraak kunt creëren voor diverse toepassingen.Innovaties in AI, zoals GPT-4, hebben een positieve invloed op de ontwikkeling van text to speech door de kwaliteit en veelzijdigheid te verbeteren, resulterend in natuurlijkere stemmen en bredere toepassingen in verschillende industrieën.Ja, je kunt de spreeksnelheid en het volume aanpassen om de output te verbeteren en zo de gekozen stem beter te laten voorlezen.De top-30 gesproken talen worden momenteel door ondersteund waaronder Engels, Spaans, Duits, Nederlands, Italians, Spaans, Pools, Zweeds, Norsk, Deens, Frans. Al deze talen bieden we aan in 1 of meerdere natuurlijke stemmen.Wil je audio opnemen voor je podcast of video ? Je kan onze dienst voor verschillende doeleinden gebruiken. Neem contact op met onze support afdeling en laat weten welke tekst naar spraak audiobestanden je wilt ontvangen (geef ons de code's door)Ga aan de slag met onze gratis tekst naar spraak dienst en laat je favoriete stem alle bestanden opnieuw voorlezen. Email ons de code's (of voer deze in in je portal) en je hebt nu dezelfde TTS stem voor al je functie's. Je kan deze stem elke keer laten voorlezen.

Activeer Direct een Demo Telefoonnummer.
Maak Je Telefoonteam.
En Ontvang Gesprekken binnen 10 Minuten!

Geen Betaalgegevens nodig - Geen Verplichtingen.

Tevreden Belfabriek telefonie klanten: