Direct online je eigen 0800/078 en lokale nummers registreren !

België:0800-77 899
Nederland:0800-235 3227

Alles over Amerikaanse telefoonnummers

Wat is het telefoonnummer van Amerika?

De landcode van de Verenigde Staten van Amerika is 001. Of voer in +1.

Waarmee beginnen Amerikaanse mobiele nummers?

In Amerika is er geen duidelijk onderscheid tussen vaste en mobiele telefoonnummers zoals we dat in België hebben met 04 en lokale kengetallen.

Nuttige Amerikaanse telefoonnummers

Telefoonnummers die altijd handig zijn: Algemeen alarmnummer: de meeste mensen zullen door Hollywood films wel bekend zijn met het 911 telefoonnummer. De 911 nummers zijn het 112 equivalent van Amerika. Daarbij zijn er dan nog de volgende meer specifieke telefoonnummers, National Railroad Passenger Corporation (AMTRACK), zeg maar de Amerikaanse NMBS: (202) 906–3000 Noodlijn voor vergiftigingen: 1-800-222–1222

Vermiste kinderen hulplijn: 1–800–843–5678 (1–800-THE-LOST)

Kan ik als Belg ook aan een Amerikaans nummer komen?

Ja, dat kan. Bij Belfabriek kunt u globaal gesproken 2 verschillende soorten Amerikaanse telefoonnummers vastleggen, die we hieronder beknopt zullen uitleggen.

Lokale nummers

Net zoals we in België netnummers kennen, zoals bijv. 02 voor Brussel, 03 voor Antwerpen, enz. Kennen ze in Amerika ook regio codes. Zo kent New York o.a. het kengetal 212. New York City is inmiddels dermate gegroeid dat deze meerdere netnummers kent, waaronder ook 646 en 332. Heeft uw onderneming een sterke binding met de regio New York? Dan kunt u eenvoudig een 212 nummer aanvragen via Belfabriek. In principe kan Belfabriek alle mogelijke lokale kengetallen registreren. Dus ook bijv. een Los Angeles 213 nummer of een Chicago 312 nummer.

0800 nummers (toll-free)

Ook in Amerika kennen ze 0800 nummers, die gratis op te roepen zijn voor bellers. Sterker nog de spreekwoordelijke wieg van de 0800 nummers, ook wel aangeduid als "toll-free", staat in Amerika, hier is het aanbieden van een kosteloos te bellen servicenummer begonnen, waarna het Verenigd Koninkrijk en Europa volgden.

De beheerder betaald bij deze nummers voor alle belkosten. Deze nummers zijn uitermate geschikt voor bijv. goede doelen, maar ook voor bedrijfstakken die bijzonder competitief zijn. Belangrijk om in ogenschouw te nemen is dat 0800 nummers niet gebeld kunnen worden van buiten de Verenigde Staten van Amerika.

Amerikaans telefoonnummer op mobiel

Dankzij de handige Belfabriek mobiel apps kunt u deze nummers gemakkelijk beheren via uw smartphone. En bellen en gebeld worden (zolang u verbonden bent met het internet) via uw mobiele telefoon.

Gerelateerde artikelen:

Belfabriek Telefoon Systeem

Het meest uitgebreide telefoonsysteem wat er is. Vanuit de cloud. Werkt met al je toestellen: vast, mobiel, thuis of op de zaak.

system-hard-phone-thumb

Bureautoestel

Een voorgeconfigureerd toestel voor een plug'n'play ervaring

system-soft-phone-thumb

Softphone

Beantwoord gesprekken en bel uit vanaf je bestaande mobiele telefoon of computer

system-web-interface-thumb

Webinterface

Beheer alle nummers en aansluitingen online

system-mobile-apps-thumb

Mobiele apps

Zet jezelf op beschikbaar of niet beschikbaar om telefoongesprekken te ontvangen

Vast Nummer op Mobiel

Je gesprekken rechtstreeks op je mobiele telefoon

Probeer vrijblijvend

Tevreden Belfabriek telefonie klanten: