De 078/0800/lokale telefoonnummer maatschappij van België

België:0800-77 899
Nederland:0800-235 3227
Intl:🌍 +31(0)85 400 5588

Hoe werkt een servicenummer?

Een servicenummer is eigenlijk een virtueel nummer. Dit betekent dat bellers naar deze nummers dus worden doorverbonden naar een zogenaamd "onderliggend" nummer; de eindbestemming. 

Uw servicenummer is dus niet verbonden aan een fysieke locatie, zoals uw gewone vaste telefoonnummer dat wel is.

De 0800- en 078-kengetallen zijn dan ook niet gebonden aan een bepaalde stad of regio, maar zijn in het hele land geldig.

Hoe werkt het

Voordat uw 0800- of 078-nummer bij ons wordt aangesloten, geeft u aan op welke eindbestemming, dus op welk gewoon telefoonnummer, gesprekken moeten worden afgeleverd. Ook geeft u aan welke extra functies, zoals een wachtrijkeuzemenu of welkomsttekst u wilt gebruiken. Dit kan heel eenvoudig zijn, maar ook volledige custom oplossingen die specifiek voor uw situatie worden gebouwd zijn mogelijk.

Wanneer een beller naar uw servicenummer belt, dan komt het gesprek eerst binnen op ons intelligente platform, het zogeheten Interactive Voice Response (IVR) platform.

Afhankelijk van de instellingen, bepaalt onze IVR wat er met het binnenkomende gesprek moet gebeuren en wordt het gesprek afgeleverd op het door u aangegeven eindbestemmingsnummer.

Werkt met uw bestaande telefoon

Belangrijk om te weten is dat u met een servicenummer dus zelf geen technische aanpassingen hoeft te doen aan uw huidige infrastructuur. U heeft volledige controle over de instellingen van uw servicenummer via het online dashboard Belfabriek.app.

Hoe het werkt

Hoe werken servicenummers?

Tevreden Belfabriek telefonie klanten: