Sluiten
Dé telefoonnummer maatschappij van België Bel gratis: phone  🇳🇱 0800-235 3227   0800-77 899 🇧🇪 0800-77 899

Op werkdagen van 9 tot 17

Toon alles

Servicenummers uitgelegd

Servicenummers zijn niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven. Wist u dat 88% van de top-500 bedrijven in België een 0800- of 078-nummer gebruikt?

Wilt u een klantvriendelijk nationaal telefoonnummer voor uw reclamecampagne, servicelijn of webshop? Een servicenummer of bedrijfsnummer is een prima oplossing waarmee u eenvoudig een landelijke, servicegerichte uitstraling krijgt. Maar welk type nummer is het meest geschikt voor uw organisatie?

Hoor het eens van een ander

Er zijn verschillende soorten service- en bedrijfsnummers. De belangrijkste daarvan bestelt u bij de Belfabriek met een aantrekkelijk abonnement: 0800-nummers, 078-nummers en lokale nummers.

Daarnaast levert de Belfabriek ook nummers in het buitenland. Hieronder geven wij in het kort weer wat elk van deze nummersoorten uniek maakt.

Een compleet overzicht met alle overeenkomsten van verschillen tussen nummersoorten vind u op onze Nummersoorten vergelijken pagina.


0800

Een 0800-nummer is gratis voor de beller. Dit betekent dat u als bedrijf de belkosten betaalt. Afhankelijk van het dagdeel en vaste of mobiele telefoons varieert dit van 5 tot 30 cent per minuut.

078

Een 078-nummer is ideaal voor bedrijven die vandaag nog van start willen met een klantvriendelijk servicenummer waarvoor bellers het normale beltarief betalen.

Lokale nummers

Een lokaal nummer is ideaal voor organisaties een hun naam willen verbinden aan een bepaalde stad of regio.

Nummers in het buitenland

Behalve servicenummers in België kan de Belfabriek u ook nummers in het buitenland leveren: internationale servicenummers. Kijk in onze internationale nummershop welke landen en nummers wij direct voor u beschikbaar hebben.

Mooie nummers

Om klanten en prospects aan te moedigen te bellen, helpt het als u een makkelijk te onthouden nummer hebt. Zo'n nummer bestaat bij voorkeur uit eenvoudige patronen. Een voorbeeld van zo'n mooi nummer is 0800-111 3331. De Belfabriek houdt constant een lijst van mooie nummers bij die u zonder meerprijs kunt registreren.

Naambellen

Een alternatief voor een gemakkelijk te onthouden cijfercombinatie is het naamnummer. Bij een naamnummer zijn de cijfers na de 0800- of 078-code vervangen door letters die een woord vormen. Een naamnummer is veel makkelijker te onthouden is dan een gewoon nummer.

Meer over naamnummers leest u in dit artikel. Bij de Belfabriek kunt u deze naamnummers bestellen voor 0800-, en 078-nummers.

Werkt met al uw huidige- en toekomstige telefoons

U hebt geen speciale of nieuwe telefoon nodig en u hoeft geen telefooncentrale te kopen voor uw servicenummer. Een servicenummer is een virtueel nummer. Dat wil zeggen dat gesprekken via ons platform direct op al uw bestaande telefoon afgeleverd kunnen worden: zowel vast als mobiel, ISDN als VOIP.

U kiest

De Belfabriek is sinds 2000 de eerste telefoonmaatschappij die zich volledig bezighoudt met de uitgifte en activatie van 0800- en 0900-nummers in Nederland. Sinds enkele jaren zijn wij ook actief in België.

Bij ons abonnement zitten alle extra functies inbegrepen, zoals: een digitaal antwoordapparaat, keuzemenu, wachtrij, postcode routering, netnummer routering, vooraankondigingstoon, uitgebreide statistieken en het onbeperkt zelf wijzigen van de eindbestemming middels een pincode of met onze gratis iOS en Android app.

Nummers worden uitgegeven op basis van volgorde. Dus: wie het eerst komt, die het eerst maalt. Zorg dan ook dat u niet te lang wacht met aanvragen.

Meer vragen

Wanneer u meer vragen hebt kijk dan eens op onze Meest Gestelde Vragen pagina of neem gerust contact op met één van onze specialisten op.