De 078/0800/lokale telefoonnummer maatschappij van België

België:0800-77 899
Nederland:0800-235 3227
Intl:🌍 +31(0)85 400 5588

Wat zijn servicenummers

Servicenummers zijn niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven. Wist u dat het merendeel van de top-500 bedrijven in België een 0800 of 078 nummer gebruikt?

Wilt u een klantvriendelijk nationaal telefoonnummer voor uw reclamecampagne, servicelijn of webshop? Een servicenummer of bedrijfsnummer is een prima oplossing waarmee u een landelijke, servicegerichte uitstraling krijgt. Maar welk type nummer is het meest geschikt voor uw organisatie?

Introductie tot servicenummers

Soorten servicenummers

Er zijn verschillende soorten service- en bedrijfsnummers. De belangrijkste daarvan bestelt u bij de Belfabriek met een aantrekkelijk abonnement: lokale nummers, 0800-nummers, en nu ook 078-nummers.

Daarnaast levert de Belfabriek ook nummers in het buitenland. Hieronder geven wij in het kort weer wat elk van deze nummersoorten uniek maakt.

Een compleet overzicht met alle overeenkomsten ven verschillen tussen nummersoorten vindt u op onze Nummersoorten vergelijken pagina.

  • 0800-nummers

Deze 8- of 11-cijferige nummers zijn erg populair bij de beller, omdat ze gratis zijn. De nummerhouder neemt de gesprekskosten voor zijn rekening, wat de drempel voor bellers zo laag mogelijk maakt. Deze nummers zijn o.a. populair als loss leader: een gratis nummer om een pizza of taxi te bestellen, bijvoorbeeld.

  • 078-nummers

De 078-nummers zijn niet-geografische nummers die per stuk geregistreerd worden. De beller belt altijd tegen lokaal tarief. Deze nummers lijken in op het eerste gezicht het meest op gewone nummers, terwijl zij toch alle extra’s van virtuele nummers bieden; ze bieden een landelijke uitstraling doordat ze niet direct geassocieerd worden met een bepaalde stad of streek, de kosten voor de beller zijn gelijk aan die voor gewone lokale nummers, de nummereigenaar kan onbeperkt gebruik maken alle extra functionaliteiten zoals een keuzemenu, wachtrij, voice-e-mail, en nog veel meer extra’s die u van andere servicenummers kent.

Memorabele telefoonnummers

Mooie nummers

Om klanten en prospects aan te moedigen u te bellen, helpt het als u een makkelijk te onthouden nummer heeft. Zo'n nummer bestaat bij voorkeur uit eenvoudige patronen. Een voorbeeld van zo'n mooi nummer is 0800-111 3331. De Belfabriek houdt constant een lijst van mooie nummers bij die u zonder meerprijs kunt registreren.

Naambellen

Een alternatief voor een gemakkelijk te onthouden cijfercombinatie is het naamnummer. Bij een naamnummer zijn de cijfers na de 0800 code vervangen door letters die een woord vormen. Het naamnummer 0800-BELFABRIEK bijvoorbeeld, is veel makkelijker te onthouden is dan 0800-235 3227.

Meer over naamnummers leest u in dit artikel. Bij de Belfabriek kunt naamnummers bestellen voor 0800-, en 078-nummers.

Lange en korte nummers

Een alternatief voor een gemakkelijk te onthouden cijfercombinatie is het naamnummer. Bij een naamnummer zijn de cijfers na de 0800- of 078-code vervangen door letters die een woord vormen. Een naamnummer is veel makkelijker te onthouden is dan een gewoon nummer.

Meer over naamnummers leest u in dit artikel. Bij de Belfabriek kunt u deze naamnummers bestellen voor 0800-, en 078-nummers.
Geen nieuwe telefoon benodigd

Werkt met uw huidige telefoon

U heeft geen speciale of nieuwe telefoon of telefooncentrale te kopen voor uw servicenummer. Een servicenummer is een virtueel nummer. Dat wil zeggen dat gesprekken via ons platform direct op uw bestaande telefoon afgeleverd worden: zowel vast als mobiel.

U kiest

De Belfabriek is sinds 2000 de eerste telefoonmaatschappij die zich volledig bezighoudt met de uitgifte en activatie van 0800- en 078-nummers in België.
Bij ons abonnement zitten alle extra functies gratis inbegrepen, zoals: een digitaal antwoordapparaat, keuzemenu, wachtrij, postcode routering, netnummer routering, vooraankondigingstoon, uitgebreide statistieken en het onbeperkt zelf wijzigen van de eindbestemming middels een pincode of met onze gratis iOS of Android app.
Nummers worden uitgegeven op basis van volgorde. Dus: wie het eerst komt, die het eerst maalt. Zorg dan ook dat u niet te lang wacht met aanvragen.

Meer vragen

Meer vragen?

Tevreden Belfabriek telefonie klanten: