De 078/0800/lokale telefoonnummer maatschappij van België

België:0800-77 899
Nederland:0800-235 3227
Intl:🌍 +31(0)85 400 5588

Wat is de levensduur van een telefooncentrale?

Gepubliceerd in Telefooncentrale kennisbank

Ondernemingen die al vele tientallen jaren lang succesvol zijn, zullen ongetwijfeld nog de tijd kennen van een kantoor met een mechanische typmachine, rolodex of een vaste telefoon met draaischijf.

Vroeger was de kwaliteit veel beter

Een veelgehoorde uitspraak is, dat de kwaliteit van producten op vandaag niet meer dezelfde is als voorheen. Vaak wordt van de huidige generatie apparaten gesteld, dat ze deel uitmaken van een wegwerpmaatschappij. Wanneer we ons gaan toespitsen op telefonie, blijkt dat een gemiddelde telefooncentrale zo’n 6,5 jaar garant stond voor een perfecte werking. Wat dat gemiddelde betekent voor uw centrale is natuurlijk sterk afhankelijk van de intensiteit waarmee deze belast werd en wie geluk had kon toch wel tien jaar gebruik maken van de telefooncentrale voor die de geest gaf en moest vervangen worden.

Digitale telefonie

Met de komst van digitale telefonie, werden heel wat mechanische onderdelen van een telefooncentrale vervangen door niet bewegende onderdelen. Dat zorgde enerzijds wel voor een beperktere impact van slijtage op bewegende onderdelen, maar ook een digitaal apparaat blijft niet eindeloos meegaan en is na jaren gebruik aan vervanging toe. De kwaliteit van de hardware is in tegenstelling tot bovenstaande bewering, er alleen maar op vooruit gegaan, waardoor een levensduur van tien jaar voor de meeste telefooncentrales best haalbaar is.

Bij digitale telefonie komt echter een nieuw aspect kijken bij de levensduur van een telefooncentrale, die bij de analoge telefonie niet van toepassing was, namelijk de economische levensduur. Een digitale telefooncentrale kan dan wel nog helemaal perfect werken, maar ook de software moet regelmatig van de nodige updates voorzien worden. Heel wat bedrijven kiezen er echter voor om na een aantal jaar hun periodieke updates van de software niet meer aan te schaffen. Dit betekent weliswaar een tijdelijke besparing, maar wordt later een dure ingreep om nieuwe functionaliteit beschikbaar te maken en toekomstbestendig te blijven.

Digitale telefonie in de cloud

Om helemaal gevrijwaard te worden van een beperkte economische of technische levensduur van uw telefooncentrale, zal u de oplossing vinden in digitale telefonie in de cloud. Omdat u niet langer werkt met fysieke mechanische of digitale onderdelen, is er van slijtage of breuk nooit sprake. Zonder dure investeringen kan u steeds beschikken over de meest moderne telefooncentrale en wordt uw bedrijfstelefonie voorzien van alle nodige functionaliteiten. Uw provider zorgt hierbij voor de nodige periodieke updates, uw data wordt regelmatig van een backup voorzien en alle instellingen bevinden zich in de virtuele cloud.

Vrij vertaald: de levensduur van uw gehoste telefooncentrale is onbeperkt. U hoeft dus geen regelmatige vervanging van uw fysieke centrale in te plannen of te budgetteren, u hoeft geen onderhoud te voorzien en een aanpassing of uitbreiding van uw telefooncentrale kan met een druk op de knop.

Activeer Direct een Demo Telefoonnummer.
Maak Je Telefoonteam.
En Ontvang Gesprekken binnen 10 Minuten!

Geen Betaalgegevens nodig - Geen Verplichtingen.

Tevreden Belfabriek telefonie klanten: