De 078/0800/lokale telefoonnummer maatschappij van België

België:0800-77 899
Nederland:0800-235 3227
Intl:🌍 +31(0)85 400 5588
Zo schakelt u uw servicenummer door (image)

Zo schakelt u uw servicenummer door

Gepubliceerd in Telefoonnummers Callcenters Kennisbank

Registreert u een servicenummer, dan legt u een virtueel nummer vast. Dit betekent dat uw servicenummer geen zogeheten eindbestemming is, maar dat de beller doorgeschakeld wordt naar een bestaand nummer.

 

Dat kan een vast nummer zijn, maar ook een mobiel nummer. Het is zelfs mogelijk om bellers naar uw servicenummer automatisch door te laten schakelen naar een buitenlands nummer. Het systeem waarop dit virtuele nummer draait en dat het doorverbinden verzorgt, heet een Interactive Voice Response-systeem (IVR).

Eindbestemming makkelijk te wijzigen

Wanneer u een servicenummer vastlegt, vragen wij u om een telefoonnummer te geven waar bellers heen geleid dienen te worden. Wij configureren uw virtuele nummer met deze eindbestemming. Maar wist u dat u dit eindbestemmingsnummer kunt wijzigen wanneer u maar wilt? Hier zijn enkele redenen waarom u dit wellicht zou willen doen:

  • Laat gesprekken tijdelijk door collega’s in een ander kantoor opnemen

  • Schakel gesprekken door naar uw mobiele telefoon wanneer u onderweg bent

  • Zet tijdens piekmomenten de overflow door naar andere collega’s

Om het eindbestemmingsnummer te wijzigen bent u niet van ons afhankelijk – u kunt dit eenvoudig zelf doen. Omdat er twee manieren zijn waarop u een eindbestemming kunt veranderen, is het nooit moeilijk om de verandering door te voeren. Prettig om te weten is dat uw wijziging meteen door het IVR verwerkt wordt.

Eindbestemming telefonisch wijzigen

De eerste manier waarop u de eindbestemming kunt wijzigen is door middel van een belletje naar 0900-OPERATOR (lokaal tarief). U voert hierbij de beveiligingscodes in en toetst vervolgens het nummer in waarop u gesprekken wilt aannemen. Waar u die beveiligingscodes vindt? Log in op uw online dashboard Mijn Belfabriek en ga naar Nummerinstellingen > Eindbestemmingen wijzigen.

Eindbestemming via de app wijzigen

De tweede optie die u heeft is het gebruiken van de Belfabriek app voor iOS. Deze gratis app stelt u in staat om op uw iPhone of iPad het nummer te veranderen waar ons IVR uw bellers mee doorverbindt.

Na de installatie logt u in met de gebruikersnaam en het wachtwoord die u voor het inloggen op Mijn Belfabriek benut. U ziet daarna meteen een overzicht van uw servicenummers of bedrijfsnummers. Door op één van uw nummers te klikken, gaat u naar een volgend scherm waarin u eventueel één van de beschikbare exensies kunt kiezen. Heeft u nog geen extensies dan komt u direct op de pagina met uw bewaarde eindbestemmingen terecht. Om verwarring te voorkomen, kunt u elk van deze nummers een naam geven. Kies uit uw lijst de gewenste bestemming en nieuwe bellers worden meteen naar dat nummer gestuurd.

De Belfabriek VIP-app is gratis te downloaden in de Apple Apps Store.

Heeft u nog vragen over deze functie of over één van onze andere handige functies? Onze klantenservice zit klaar om vragen te beantwoorden en onduidelijkheden te verhelderen. Dus waar wacht u op? Pak uw telefoon en bel ons op 0800-77899.

Activeer Direct een Demo Telefoonnummer.
Maak Je Telefoonteam.
En Ontvang Gesprekken binnen 10 Minuten!

Geen Betaalgegevens nodig - Geen Verplichtingen.

Tevreden Belfabriek telefonie klanten: