De 078/0800/lokale telefoonnummer maatschappij van België

België:0800-77 899
Nederland:0800-235 3227
Intl:🌍 +31(0)85 400 5588

Zakelijke voicemail tekst | Professionele én leuke voorbeelden

Gepubliceerd in Lokale telefoonnummers artikelen

Het liefst ben jij altijd bereikbaar voor alle klanten maar er zijn natuurlijk momenten dat je de telefoon niet beantwoorden kan en je liever hebt dat potentiële klanten een voicemail bericht inspreken en een bericht en telefoonnummer achterlaten.

Een beller ervaart ook de voicemail als een contactmoment dus het is belangrijk dat dit zo optimaal mogelijk verloopt. Daarin zijn veel keuzes maar hoe klinkt een goede zakelijke voicemail tekst eigenlijk?

Wat is een zakelijke voicemail ?

Een zakelijke voicemail is gelijk aan de voicemail die ook privé veel gebruikt wordt: als een telefoongesprek niet beantwoord kan worden wordt er een begroeting afgespeeld, gevolgd door een pieptoon waarna de beller een bericht achterlaten kan. Wat een zakelijke voicemail net iets anders maakt is dat het voicemail bericht professioneel moet overkomen en een positieve indruk moet achterlaten.

Dat betekent dat er goed nagedacht moet worden over een professionele stem, de ingesproken tekst en de opvolging van het ingesproken voicemail bericht.

Wat is belangrijk bij het opnemen van een zakelijke voicemail tekst?

“Welkom, ons kantoor is momenteel gesloten. U kunt het tijdens de openingstijden nogmaals proberen of na de piep uw telefoonnummer inspreken en een boodschap achter laten. Wij bellen u dan zo spoedig mogelijk terug”. Het is zo maar een voorbeeld van een zakelijke voicemail tekst zoals deze vaak te horen is. Nu jouw klanten toch bij de voicemail aan zijn beland, kan je er maar beter het beste van maken. We sommen de belangrijkste aandachtspunten op.

Kies de juiste stem

De eerste en misschien wel belangrijkste keuze is die voor de stem. Welke stem vind jij het best bij jouw bedrijf passen? Het kan je eigen stem zijn of die van een collega die met de stem professioneel overkomt.

Zorg er voor dat degene die de professionele voicemail tekst inspreekt goed articuleert, rustig en duidelijk verstaanbaar praat op een toon die past bij het bedrijf. Dat kan heel formeel zijn, maar natuurlijk ook heel luchtig en vlot. Dat hangt helemaal af van de manier waarop het bedrijf normaliter communiceert.

Een optie die vaak wordt gekozen is het laten inspreken van de voicemail tekst door een professionele stemacteur. Kies de stem die jou het beste bevalt en stuur ons de tekst die moet worden ingesproken. De meeste professionele stemacteurs hebben een eigen thuis studio en spreken een bestand dezelfde werkdag nog in. Dit bestand uploaden wij naar onze telefooncentrale en je bent direct van een professionele voicemail voorzien. Reken op ongeveer 100-150 euro eenmalige kosten voor het inspreken van zakelijke voicemail berichten. Kijk eens op www.voices.nl of www.voices.be daar kan je professionele stemmen beluisteren en direct bestellen en laten inspreken.

Een ander optie is text-to-speech: hierbij stuur je ons de tekst en die laten wij uitspreken door de computer. Dit klinkt anno 2022 erg goed! Vind je je eigen stem niet goed genoeg klinken en een stemacteur te duur, of wijzig je nog weleens je teksten dan is dit de beste optie voor een professionele voicemail. Ook kan je dit gebruiken voor een normale welkomstboodschap of voor het uitspreken van je naam en telefoonnummer. Voor de optie text-to-speech bereken wij geen kosten.

Zo kan je altijd een persoonlijk bericht en persoonlijke voicemail zelf maken of laten maken. Geef ons een goede tekst en wij doen de rest voor een perfecte zakelijke voicemail.

Leuke voicemail teksten

We benoemden al eerder dat het belangrijk is om klanten beleefd te woord te staan, zowel aan de telefoon in een gesprek en met een goed voicemailbericht. Toch zijn er genoeg bedrijven die graag een voicemailbericht met een knipoog willen.

Leuke voicemail teksten waar je aan kunt denken zijn bijvoorbeeld:

  • …En we bellen u terug zodra we van het dak af zijn (dakdekkers- of loodgietersbedrijf)

  • …En we gaan u snel een antwoord bezorgen (logistiek-, bezorg-, of koeriersbedrijf)

Logischerwijs moet een dergelijk bericht echt bij jou passen. Wanneer je normaal gezien heel formeel in de communicatie bent zijn leuke voicemail teksten minder geschikt.

Voorbeeldteksten voor de voicemail

Naast leuke voicemail teksten zijn er ook genoeg meer formele voorbeeldteksten voor de telefooncentrale of voicemail. Enkele veelgehoorde voorbeelden zijn:

  • “Hallo en bedankt voor het bellen van [bedrijfsnaam / uw naam]. Laat een kort bericht achter en we nemen zo snel mogelijk contact met u op. Een fijne dag verder!"

  • "U heeft [bedrijfsnaam] gebeld. We kunnen uw oproep momenteel niet aannemen, maar we bellen u graag terug. Laat uw naam, nummer, de reden van uw oproep en het beste moment om u terug te bellen achter - we willen u niet weer missen. We spreken u hopelijk snel.“

  • “Bedankt voor het bellen met [uw bedrijf]. We kijken er naar uit om met u te spreken. Laat ons u terugbellen zodra we beschikbaar zijn door uw naam, contactgegevens en de reden voor uw oproep achter te laten. Een fijne dag verder."

Kies vooral een voicemail tekst die bij jouw bedrijf past. Wanneer je professioneel advies wilt over het inspreken van de zakelijke voicemail tekst staat de Belfabriek voor jou klaar.

Veelgestelde vragen:

Hoe lang duurt het inspreken van een voicemail bericht door een professionele stemacteur?

De meest stemacteurs hebben een eigen thuisstudio en leveren binnen 1/2 werkdagen het bestand aan.

Kan ik ook een welkomstboodschap laten inspreken door een stem?

Je kan ook een welkomstboodschap laten inspreken samen met een voicemail bericht door een stem. Je hebt dan voor elke gelegenheid een goed bericht opgenomen die we kunnen afspelen.

Kan ik ook zelf achtergrondgeluiden laten horen in een zakelijke voicemail?

Bij zakelijke voicemail berichten raden wij het gebruik van achtergrondgeluiden af om een zo professionele mogelijke voicemail te maken.

Ik heb hulp nodig met mijn zakelijke voicemail teksten.

Als je gebruikt maakt van een professionele stemacteur dan kijkt deze altijd de tekst na en helpt je om de tekst kort en bondig te maken. Zo ben je verzekerd van een goede zakelijke voicemail.

Mijn zakelijke voicemail berichten wijzigen regelmatig, wat is handig?

Als je berichten vaak wijzigen dan kan je ze het beste zelf inspreken of gebruik maken van onze text-to-speech spraakcomputer. Dan ben je het best bereikbaar met vaak wisselende teksten.

Hoe ontvang ik ingesproken voicemail berichten?

Wij sturen de voicemail berichten naar het door jou opgegeven email-adres. Dit kan ook een algemeen emailadres zijn zodat iedereen van jouw team deze kan beluisteren en direct actie kan ondernemen naar nieuwe potentiële klanten.

Activeer Direct een Demo Telefoonnummer.
Maak Je Telefoonteam.
En Ontvang Gesprekken binnen 10 Minuten!

Geen Betaalgegevens nodig - Geen Verplichtingen.

Tevreden Belfabriek telefonie klanten: