De 078/0800/lokale telefoonnummer maatschappij van België

België:0800-77 899
Nederland:0800-235 3227
Intl:🌍 +31(0)85 400 5588
020-nummers in Amsterdam. Amsterdam is de hoofdstad van Nederland. De gemeente Amsterdam is naar inwonertal de grootste gemeente.

Wat is het 078-nummer equivalent van Nederland?

Gepubliceerd in Lokale telefoonnummers artikelen

Een 078-nummer is perfect wanneer u zoekt naar een landelijk nummer in België. Het is niet gekoppeld aan een specifieke regio, kan gebeld worden tegen het normale lokale tarief en heeft zo een heel professionele uitstraling. Maar wat als u wilt uitbreiden naar Nederland? Kent Nederland ook een 078-nummer of een equivalent daarvan? En is het aan te bevelen daarvoor te kiezen.

Een landelijk telefoonnummer in België

Onze noorderburen hebben hun eigen 078-nummer, althans, het equivalent daarvan. En dat is niet 078, want dat is namelijk al het zonenummer van de plaats Dordrecht, een stad nabij Rotterdam. In Nederland begint het landelijke telefoonnummer dat tegen lokaal tarief gebeld kan worden met 085 (wat in België Hoei/Huy e.o. is). Veel bedrijven met een landelijke dekking in Nederland kiezen voor een 085 nummer, bijvoorbeeld ICT bedrijven. De reden daarvoor is dat het nummer neutraal is, landelijk dekt, professioneel oogt en niet gekoppeld is aan één specifieke regio.

Verschil 085-nummers en 0800-nummers?

Een 085-nummer heeft, net als een 0800-nummer, in Nederland een landelijke dekking. Het grote verschil is echter dat een 0800-nummer voor de beller gratis is. De kosten van het bellen zijn voor het bedrijf waar het telefoonnummer aan toebehoort. Bij een 085-nummer betaalt de beller zelf voor het gesprek. Daarbij wordt een lokaal tarief gehanteerd.

Wanneer er met een ‘onbeperkt bellen’-bundel wordt gebeld is het handig om te weten dat 085-nummers daar sinds een aantal jaar ook onder vallen. U kunt dus zonder extra kosten bellen naar 085-nummers in Nederland vanuit een ‘onbeperkt bellen’-bundel.

Waarom kiezen voor een 085-nummer?

U overweegt om een 078-nummer voor Nederland aan te schaffen, en daarbij komt u uit op het Nederlandse equivalent, een 085-nummer. Wellicht is dat omdat u gaat uitbreiden naar Nederland of daar tenminste actief bent. Het voordeel van een 085-nummer is dat u direct alle regio’s in Holland dekt, van Rotterdam tot Amsterdam en Den Haag. U hoeft dan ook geen 'zijde te kiezen'. Een Amsterdams 020 nummer ligt namelijk vrij gevoelig bij Rotterdam e.o. en vice versa. Bovendien heeft een 085-nummer een professionele uitstraling en zijn Nederlanders al heel gewend om dergelijke nummers te bellen om met een klantenservice van energie- en telecombedrijven in contact te komen bijvoorbeeld.

Tot slot is er geen binding met een specifieke regio in Nederland. Zo wordt voorkomen dat de indruk gewekt wordt dat u alleen lokaal in die regio actief bent. En zelfs wanneer u alleen in een regio actief bent, zorgt het 085-nummer voor gemakkelijke uitbreiding naar andere regio’s wanneer u daar aan toe bent.

085-nummers bellen vanuit het buitenland

Een Nederlandse 085 nummer is ook vanuit het buitenland te bereiken. Goed om daarbij aan te tekenen is dat het landnummer van Nederland +31 is.

Aanvragen bij de Belfabriek

U kunt een 085-nummer gemakkelijk aanvragen bij de Belfabriek. U kunt daarbij dan gebruik maken van hetzelfde pakket met uitgebreide functies als u van ons gewend bent.

Activeer Direct een Demo Telefoonnummer.
Maak Je Telefoonteam.
En Ontvang Gesprekken binnen 10 Minuten!

Geen Betaalgegevens nodig - Geen Verplichtingen.

Tevreden Belfabriek telefonie klanten: