Direct online uw eigen 0800 of 078 nummers registreren
   Bel ons gratis:
   0800-235 3227
   0800-77 899

   Alles over de functionaliteiten van zakelijke VOIP voor bedrijven

   Gepubliceerd in Voice over IP artikelen

   Een succesvol bedrijf runnen is niet eenvoudig. Een positief bedrijfsresultaat komt namelijk niet zomaar tot stand en er komen dan ook heel wat zaken bij de bedrijfsvoering kijken. Naast een gedegen en kwalitatief goed product of dienst, zijn er tal van details die in orde moeten zijn om de klant zo tevreden mogelijk te houden.

   Een onderdeel hiervan is de verkoop en de dienstverlening. Voor veel bedrijven vinden deze aspecten deels of volledig plaats via de telefoon. Een goede klantenbeleving en een gedegen telefoonnetwerk is dan ook cruciaal voor vrijwel elk bedrijf. Veel KMO kiezen dan ook voor een VOIP oplossing met betrekking tot zakelijke telefonie.

   Verschillende VOIP oplossingen

   Er zijn tal van VOIP toepassingen die zeer interessant kunnen zijn voor diverse bedrijven. Voor een huisarts kan een VOIP toepassing een absolute uitkomst zijn, omdat er makkelijk doorgeschakeld kan worden en de bereikbaarheid optimaal is. Ook kan er bijvoorbeeld tussen verschillende praktijken gewerkt worden met een VOIP oplossing, zodat er altijd een dokter beschikbaar is voor elke klant. Ook voor bedrijven die veel met andere vestigingen of partners in het binnen of buitenland moeten samenwerken is VOIP een uitkomst.

   Het is namelijk mogelijk om VOIP ook te gebruiken voor video conferenties. Vaak is dit van een zeer hoge kwaliteit en maakt dit zogenaamd remote management nog eenvoudiger. Voor callcenters en sales bedrijven kunnen er grotere volumes gemanaged worden en is VOIP vaak een stuk goedkoper dan een traditionele telefoonlijn. De gesprekskwaliteit is daarnaast ook vaak een stuk beter dan via de traditionele vaste koperlijn.

   Kostenbesparingen en extra VOIP diensten is voor veel bedrijven reden om over te stappen

   Naast de vaak betere geluid en gesprekskwaliteit zijn er nog een aantal redenen waarom bedrijven kiezen voor VOIP bellen. Er zijn namelijk tal van extra VOIP-diensten beschikbaar, waarmee er een betere klantenbeleving gecreëerd kan worden en er ook vaak kosten bespaard kunnen worden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een zakelijk VOIP systeem op te zetten, waarbij er een keuzemenu opgezet kan worden dat ervoor zorgt dat alle gesprekken op de juiste afdelingen terecht komen.

   Ook is er de mogelijkheid om te kiezen voor een hosted zakelijk VOIP-systeem, waarbij er geen fysieke telefooncentrale aanwezig hoeft te zijn op het bedrijf en er vanaf verschillende locaties gewerkt kan worden. Veel hosted VOIP-diensten voor KMO werken op een contractbasis. Dit heeft als voordeel voor een bedrijf dat een derde partij voorziet in het onderhoud en ervoor zorgt dat de bereikbaarheid en kwaliteit van het telefoonnetwerk altijd behouden blijft.

   Gerelateerde artikelen:

   Belgacom stopt met ISDN. Moet ik nu mijn ISDN centrale vervangen? (image)