Direct online uw eigen 0800 of 078 nummers registreren
   Bel ons gratis:
   0800-235 3227
   0800-77 899

   Wat betekent VOIP trunking en SIP trunking?

   Gepubliceerd in Voice over IP artikelen

   Als bedrijf is de bereikbaarheid voor klanten essentieel. Een goede telefoonverbinding is hierbij cruciaal, want veel bedrijven zijn nog steeds voor een groot deel afhankelijk van telefoonverkeer. Dit kunnen uitgaande telefoongesprekken zijn voor de verkoop, maar ook inkomende gesprekken van klanten. Naast de bereikbaarheid, is het belangrijk dat de infrastructuur van het telefoonnetwerk goed in elkaar steekt en deze opgezet is op een manier die efficiënt is, maar ook betrouwbaar en effectief in de kosten. Een VOIP-trunk is hier een goed voorbeeld van. VOIP-trunk is ook wel bekend onder de naam SIP-trunk en heeft betrekking op het samenbrengen van het openbare telefoonnetwerk via een bestaande lijn met het internet.

   SIP-Trunking steeds populairder in de wereld van de zakelijke telefonie

   VOIP-trunking of SIP-Trunking zijn veel voorkomende begrippen in de wereld van de zakelijke telefonie. VOIP staat in deze context voor Voice Over IP en SIP betekent zoveel als Session Initiation Protocol. Wanneer we het hebben over trunking betekenen deze twee hetzelfde. Er zijn zeer veel bedrijven die gebruik maken van een bestaand, soms verouderd telefoonnetwerk. Vanwege de efficiëntie en de kosten, is het vaak interessant om deze om te zetten naar het bellen via internet. Door middel van VOIP-trunking kon het telefoonverkeer van de ISDN-lijn overgezet worden naar internet bellen en kon het openbare telefoonnetwerk bereikt worden. Aantekening: we kiezen specifiek de verleden tijd van het werkwoord 'kan', omdat KPN al een poos gestopt is met ondersteunen ISDN zoals in dit artikel beschreven.

   VOIP-Trunking zorgt voor een betere gesprek en geluidskwaliteit dan de koperlijnen

   Het bellen via het internet is behoorlijk trending voor zowel privé doeleinden als voor bedrijfsmatig gebruik. Naast de eerdergenoemde kosten, is ook de kwaliteit een reden om te kiezen voor internetbellen, omdat deze een stuk beter is dan via de traditionele lijn. Wanneer een bedrijf een verouderd telefoonnetwerk gebruikt dan komt het regelmatig voor dat er vaste kosten betaald worden voor bepaalde lijnen die niet gebruikt worden. Door gebruik te maken van een SIP of VOIP-trunk wordt alles ondergebracht onder een lijn en komen deze onnodige kosten te vervallen.

   Gerelateerde artikelen:

   Belgacom stopt met ISDN. Moet ik nu mijn ISDN centrale vervangen? (image)