Direct online je eigen 0800/078 en lokale nummers registreren !

België:0800-77 899
Nederland:0800-235 3227

Telefooncentrale huisartsenpraktijk - telefonie doktersposten mogelijkheden

Gepubliceerd in Voice over IP artikelen

Telefooncentrale huisartsenpraktijk

Telefonische bereikbaarheid is essentieel voor een huisarts

Telefonie is voor elk bedrijf of dienstverlener essentieel. Bij zakelijke telefonie denken veel mensen aan het verkopen van producten of diensten in de profit sector, maar in de non-profit sector zijn er bedrijven en dienstverleners voor wie goede bereikbaarheid en telefoonverkeer cruciaal is. Een huisartsenpraktijk of een dokterspost is hier een goed voorbeeld van. De bereikbaarheid en de gesprekskwaliteit kan in sommige gevallen een directe impact hebben op de gezondheid van de persoon die belt. Een zogeheten VOIP toepassing is een door veel huisartsen gebruikte methodiek die vaak volstaat. VOIP staat voor Voice Over IP en is een manier van telefonie, waarbij er gebeld wordt via het internet.

Hosted VOIP helpt bij een verbeterde bereikbaarheid van de huisarts

Er zijn verschillende toepassingen van VOIP die geschikt zijn voor gebruik in de zorg. Een hosted VOIP oplossing is een manier, waarbij er gebruik gemaakt wordt van een cloud en waarbij er geen fysieke telefooncentrale in de praktijk hoeft te zijn. Een van de redenen waarom deze toepassing erg geschikt is voor de zorg en directe hulpverlening, is omdat mensen assistenten, verplegers en dokters niet aanwezig hoeven te zijn in de praktijk, maar vanaf overal de patiënten via het centrale nummer te woord kunnen staan. Vooral in de avonden en weekenden is dit een uitkomst voor velen.

Samenwerking tussen verschillende praktijken en posten makkelijker via VOIP telefonie

Veel doktersposten en huisartsen werken samen binnen bepaalde overkoepelende organen, al dan niet in samenwerking met ziekenhuizen. Alles is er hierbij op gericht om 24 uur per dag service te kunnen bieden aan patiënten. Op het gebied van telefonie is het hierbij ideaal om gezamenlijk gebruik te maken van een VOIP toepassing, omdat meerdere praktijken en doktersposten hierbij gebruik kunnen maken van hetzelfde nummer. Voor de patiënt verandert de service hiermee niet. Er zijn verschillende VOIP providers die helpen bij het instellen van efficiënte en klantgerichte keuzemenu’s, zodat mensen direct terechtkomen bij de juiste personen. Daarnaast is gesprekskwaliteit via VOIP beduidend beter dan via de voorganger, de ISDN-lijnen.

Gerelateerde artikelen:

Belgacom stopt met ISDN. Moet ik nu mijn ISDN centrale vervangen? (image)
020-nummers in Amsterdam. Amsterdam is de hoofdstad van Nederland. De gemeente Amsterdam is naar inwonertal de grootste gemeente.

Belfabriek Telefoon Systeem

Het meest uitgebreide telefoonsysteem wat er is. Vanuit de cloud. Werkt met al je toestellen: vast, mobiel, thuis of op de zaak.

system-hard-phone-thumb

Bureautoestel

Een voorgeconfigureerd toestel voor een plug'n'play ervaring

system-soft-phone-thumb

Softphone

Beantwoord gesprekken en bel uit vanaf je bestaande mobiele telefoon of computer

system-web-interface-thumb

Webinterface

Beheer alle nummers en aansluitingen online

system-mobile-apps-thumb

Mobiele apps

Zet jezelf op beschikbaar of niet beschikbaar om telefoongesprekken te ontvangen

Vast Nummer op Mobiel

Je gesprekken rechtstreeks op je mobiele telefoon

Probeer vrijblijvend

Tevreden Belfabriek telefonie klanten: