Direct online uw eigen 0800 of 078 nummers registreren
   Bel ons gratis:
   0800-235 3227
   0800-77 899

   VoIP bellen zakelijk | Zakelijke VoIP telefonie voor MKB

   Steeds vaker kiezen bedrijven voor VoIP bellen. Dat geldt niet alleen voor grootzakelijke bedrijven, ook het KMO heeft VoIP omarmd. Zeker na het verdwijnen van ISDN is VoIP bijzonder populair geworden onder zakelijke klanten van het midden en kleinbedrijf. Dat is niet zo vreemd, want er zit een groot aantal voordelen aan VoIP telefonie.

   VoIP biedt kwaliteit

   VoIP staat voor Voice Over IP. Dat betekent dat er via het internet, en niet via bijvoorbeeld een traditionele telefoonlijn, gebeld wordt. En het bellen via internet brengt een aantal voordelen met zich mee, waar de geluidskwaliteit er één van is. De geluidskwaliteit is namelijk beter dan wat we met traditionele telefoonlijnen gewend waren en, wanneer de telefoons het ook ondersteunen, zelfs van HD-kwaliteit.

   Zakelijk VoIP bellen kan overal

   Voor sommigen is het al even geleden, maar voor anderen is het nog dagelijkse realiteit: al bellend vastzitten aan een stuk snoer dat de telefoon verbindt. Het betekent dat er op locatie gebeld moet worden. Niet zomaar een locatie, maar de precieze locatie waar het telefoonsnoer ligt. Dat brengt veel beperkingen met zich mee. Op die manier is thuiswerken bijvoorbeeld nauwelijks mogelijk.

   Wanneer gekozen wordt voor zakelijk VoIP bellen behoort dit tot het verleden. VoIP maakt immers gebruik van het internet, dus er kan overal waar internet beschikbaar is gebeld worden. Dat brengt voordelen met zich mee voor de werkgever, omdat werknemers immers veel flexibeler worden, maar ook werknemers zullen er blij mee zijn. Die kunnen voortaan de telefoon vanaf elke locatie beantwoorden.

   Opties voor nog meer gemak en maatwerk

   VoIP biedt nog veel meer mogelijkheden. Wanneer u voor VoIP via de Belfabriek kiest beschikt u namelijk over de mogelijkheid om allerlei handige extra opties te gebruiken, waarvan de meeste gratis in het pakket zitten. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk een welkomstboodschap in te spreken voor bellers. Of, wanneer u het nog professioneler aan wilt pakken, om via de Belfabriek een welkomstboodschap in te laten spreken door een professionele stem.

   U kunt desgewenst de welkomstboodschap laten opvolgen door een keuzemenu. Een uitstekende manier om uw telefoonboom in executie te brengen, wanneer u die heeft. Het keuzemenu verbindt bellers snel en efficiënt met de juiste afdeling door.

   Wanneer een digitaal antwoordapparaat gewenst is, kan voicemail geactiveerd worden om bijvoorbeeld orders af te handelen. Denk aan huisartsenpraktijken die herhaalrecepten laten inspreken door patiënten en zo veel tijd besparen. Maar voicemail is ook traditioneel te gebruiken, bijvoorbeeld op piekmomenten, wanneer door grote drukte niemand de beller te woord kan staan.

   Hoe werkt het aanvragen van VoIP?

   Wanneer u overtuigd bent van de voordelen en besloten heeft om VoIP aan te vragen of over te stappen naar VoIP, kan dat snel en gemakkelijk. Wanneer u nog helemaal geen telefoonnummer heeft, dan kunt u via Belfabriek.be of telefonisch via 0800-77 899 de VoIP oplossing kiezen die het best bij u past. We adviseren u daar desgewenst graag bij.

   Heeft u al een telefoonnummer en wilt u overstappen op VoIP van de Belfabriek? Ook dat kan snel en gemakkelijk. Of het nu een landelijk of lokaal telefoonnummer betreft, dat nummer kan bij de overstap gewoon behouden worden.

   U en uw klanten zullen van de overstap geen hinder ondervinden. Klanten bellen namelijk op het vertrouwde telefoonnummer en de inkomende oproepen worden doorgezet naar waar u maar wilt: mobiele of vaste telefoons of laptops.

   Gerelateerde artikelen:

   5 redenen voor ZZP’ers om een servicenummer te gebruiken (image)