Direct online uw eigen 0800 of 078 nummers registreren
   Bel ons gratis:
   0800-235 3227
   0800-77 899

   Telefoonnummers voor digitale nomaden: wereldwijd bereikbaar op één nummer

   Dankzij internet zijn steeds meer mensen in staat om overal ter wereld te werken. Als jij tot dit groeiende legioen digitale nomaden behoort, heb je vast al heel wat simkaartjes versleten. Op elke bestemming waar je wat langer blijft, is het immers handig als je nieuwe kameraden, accommodaties en coworking spaces kunt bellen. En tegelijkertijd wil jij ook bereikbaar zijn als je over straat loopt.

   Voor klanten kunnen jouw bokkesprongen alleen behoorlijk irritant zijn. Want in welke tijdzone zit je nu weer? En wat is deze keer het juiste telefoonnummer? Het zou stukken prettiger zijn als jouw klanten en zakenpartners je steeds op hetzelfde nummer konden bereiken, nietwaar?

   Het telefoonnummer dat met je meereist

   Dankzij de virtuele nummers van de Belfabriek hoef je niet langer mobiele nummers van exotische landen naar je klanten te sturen. Registreer bij ons één mooi telefoonnummer en bepaal zelf waar het bellers mee doorverbindt.

   Zo kun je bijvoorbeeld voor een 078-nummer kiezen. Dit nummer is niet aan een specifieke Belgische regio verbonden en jaagt de beller evenmin op hoge kosten. Uiteraard is het ook mogelijk om een telefoonnummer in jouw bepaald netnummergebied vast te leggen: bijvoorbeeld in Den Haag als jij je op die lokale markt wilt focussen.

   Als een klant jouw Belgische nummer belt, maakt hij of zij verbinding met ons Interactive Voice Response (IVR) systeem. Dit IVR-systeem verbindt de beller in een fractie van een seconde door met het telefoonnummer dat jij hebt ingesteld. Dus wanneer je in Chiang Mai bent is dat jouw Thaise telefoonnummer en wanneer je in Medellín bivakkeert, worden bellers met jouw Colombiaanse nummer doorverbonden.

   En als je onderweg tussen twee bestemming bent, kun je een meldtekst op jouw lijn zetten met de mogelijkheid voor bellers om een bericht in te spreken.

   Ook beheer vanaf je telefoon

   Het zogeheten eindbestemmingsnummer wijzig je in mum van tijd via onze mobiele app (iOS en Android). Dus zodra je op je nieuwe bestemming een nieuwe simkaart hebt gekocht, kun je het bijbehorende nummer invoeren.

   Hoe dat werkt? Met een gebruikersnaam en wachtwoord kom je in jouw afgeschermde, persoonlijke omgeving, waarin je alle instellingen van je nummer kunt veranderen. Wijzigingen worden direct doorgevoerd. Ook vind je hier een handig overzicht van je bel statistieken en kun je call recording in- of uitschakelen.

   Kortom, ook het volledige beheer van je nummer doe je vanaf je mobiele telefoon.

   Handige functies voor digitale nomaden

   Rondreizende ondernemers zoals jij kennen hun eigen specifieke uitdagingen. Daar vloeien unieke behoeften uit voort. Gelukkig bevredigen onze extra functies –die je gratis en onbeperkt kunt gebruiken– de meeste van deze behoeften.

   • Vooraankondigingstoon Komt een telefoontje via jouw Belgische nummer binnen, dan heb je de optie om een vooraankondigingstoon in te schakelen. Als je zo’n toon hoort, weet je dat de beller uit België komt en dat het niet een lokaal contactpersoon is.

   • Meldteksten Jouw devies is work hard, play hard en daarom kun je zomaar doordeweeks een dag (of twee) vrij nemen voor een jungletour, een duikcursus of simpelweg chillen. Als je even niet gestoord wilt of kunt worden, zet je gewoon een meldtekst op jouw nummer. Vertel bijvoorbeeld dat je er overmorgen weer bent en herinner de beller nog even aan jouw werktijden (tijdzone).

   • Digitaal antwoordapparaat Lig je te slapen of ben je al in gesprek, dan kun je jouw beller de kans geven om een bericht in te spreken. Het digitaal antwoordapparaat mailt jou na afloop een link naar de geluidsopname. Ook kun je de berichten beluisteren via het online dashboard.

   En zo zijn er nog veel meer opties, zoals een belcarrousel die gesprekken keurig onder de beschikbare medewerkers verdeelt of call-recording om gesprekken op te nemen en terug te luisteren, hetzij voor trainingsdoeleinden of voor juridisch houvast. Ben je een solopreneur, dan zul je die functies wellicht nog niet nodig hebben, maar wanneer je gaat opschalen en veel meer telefoontjes verwacht, kun je deze opties meteen inschakelen.

   Kies nu je nummer

   Locatie-onafhankelijk zakendoen is stukken makkelijker met een Belgisch telefoonnummer. Zo hoeft geen van jouw Belgische klanten erachter te komen waar jij zit. Maar voor wat voor nummer kies je? Bij de Belfabriek heb je de keuze uit verschillende Belgische telefoonnummers.

   • Geografische nummers zijn aan bepaalde regio’s en steden verbonden. Ideaal als jij je tot een lokale markt richt of de indruk wilt wekken dat je op een bepaalde plek zit. Het voordeel van deze nummers is dat ze vaak gratis te bellen zijn. Veel mensen mogen namelijk een royaal aantal minuten gratis bellen naar lokale nummers.

   • Bedrijfsnummers zijn niet aan een plaats of regio verbonden. Daarom hebben ze een meer landelijke uitstraling. Ze hebben als netnummer 078 en zijn nog steeds zeer betaalbaar voor bellers.

   • Servicenummers worden normaalgesproken met grote bedrijven geassocieerd, maar zelfs particulieren kunnen ze vastleggen. 0800-nummers zijn gratis voor de bellers (dus de nummerhouder betaalt de belkosten).

   Wacht niet langer, maar profiteer nu meteen van je bezoek aan deze site. Leg het nummer van jouw keuze daarom nu vast. Wij zorgen ervoor dat jij je nieuwe nummer zo snel mogelijk in gebruik kunt nemen.

   Gerelateerde artikelen:

   Belfabriek telefooncentrale app genomineerd voor KvK innovatie top 100 (image)