Direct online je eigen 0800/078 en lokale nummers registreren !

België:0800-77 899
Nederland:0800-235 3227

Nummerbehoud: zó behoudt je jouw vaste nummer (ook met VoIP)

Gepubliceerd in Lokale telefoonnummers artikelen

Wanneer je graag je zakelijke telefonie bij Belfabriek wilt onderbrengen omdat je gebruikt wilt maken van onze handige telefonie functies hoef je niet perse een nieuw vast telefoonnummer.

Je oude nummer kan je namelijk verhuizen. Dit is wettelijk zo geregeld. Zodat je een vrije keuze kan maken in je telefonie provider. En niet bang hoeft te zijn om kosten te hoeven maken voor nieuwe visitekaartjes en reclame materiaal.

Als je wilt bellen via Belfabriek en je wilt je oude telefoonnummer meenemen, laat ons dit dan weten in het opmerkingen vak in het bestelproces. Wij sturen dan een elektronisch verzoek naar je huidige provider om het telefoonnummer op onze switch te activeren. Dit is een foutloos en soepel proces wat zonder enige downtime gebeurt.

Let wel op eventuele verplichtingen van je contract bij je huidige provider. Die kennen wij niet. Je huidige provider kan je nog een eindafrekening sturen.

Maar je telefoonnummer blijft in ieder geval gelijk. Dat is zeker.

Veelgestelde vragen:

Ik wil ook een nieuw telefoonnummer. Daarnaast wil ik mijn oude telefoonnummer wil behouden zodat ik geen telefoontjes mis. Kan dat ook ?

Wij kunnen je oude telefoonnummer als nieuwe telefoonnummer op dezelfde telefooncentrale configureren. Je hebt zo dezelfde telefoonfunctie's en doorschakelingen op beide telefoonnummers.

Wat betekent de term porteren ?

De term porteren komt van de engelse term 'to port' wat betekent iets overzetten van platform A naar platform B. Providers porteren onderling nummers. Een portering is niets meer dan een elektronisch bericht. Het gebeurt ook dat er ongewenst wordt geporteerd zonder toestemming. Dit is een ernstig delict en heet slamming.

Hoe weet ik zeker dat nummerbehoud actief is op mijn telefoonnummers ?

Nummerbehoud is wettelijk geregeld. Als je telefoonnummers in gebruikt heb gehad van een provider geeft jou dit het recht op nummerbehoud.

Maakt het voor nummerbehoud nog uit of ik bel via een vaste lijn of via Internet ?


Er wordt bij overname van je telefoonnummer niet gekeken naar de gebruikte diensten. Na overname van je telefoonnummer zijn de diensten die je bij ons afneemt actief op je oude nummer en ben je voor je klanten op hetzelfde nummer gewoon bereikbaar.

Kan ik een nummer overnemen van iemand anders ?


Je kan een nummer overnemen van iemand anders. Je moet deze dan eerst overzetten op je bedrijfsnaam. Maar dat is iets anders dan nummerbehoud zoals in dit artikel wordt bedoeld. We helpen je hier uiteraard ook graag mee bij een overstap.

Regel nummerbehoud nu

Om je huidige telefoonnummer in de cloud te zetten bel je ons op 0800-77 899. Van de gelegenheid gebruik maken om te switchen naar een mooi 078-nummer of een 0800-nummer kan natuurlijk ook !

Belfabriek Telefoon Systeem

Het meest uitgebreide telefoonsysteem wat er is. Vanuit de cloud. Werkt met al je toestellen: vast, mobiel, thuis of op de zaak.

system-hard-phone-thumb

Bureautoestel

Een voorgeconfigureerd toestel voor een plug'n'play ervaring

system-soft-phone-thumb

Softphone

Beantwoord gesprekken en bel uit vanaf je bestaande mobiele telefoon of computer

system-web-interface-thumb

Webinterface

Beheer alle nummers en aansluitingen online

system-mobile-apps-thumb

Mobiele apps

Zet jezelf op beschikbaar of niet beschikbaar om telefoongesprekken te ontvangen

Vast Nummer op Mobiel

Je gesprekken rechtstreeks op je mobiele telefoon

Probeer vrijblijvend

Tevreden Belfabriek telefonie klanten: