Direct online je eigen 0800/078 en lokale nummers registreren !

België:0800-77 899
Nederland:0800-235 3227
Een Italiaans telefoonnummer aanvragen: hoe doet u dat? (image)

Een Italiaans telefoonnummer aanvragen: hoe doet u dat?

Italië –de bakermat van de Westerse cultuur– is een land met maar liefst 60 miljoen potentiële klanten. Hun interesse in slow food en andere kwaliteitsproducten creëert kansen voor internationale ondernemers zoals u. Maar hoe gaat u het gesprek aan met de Italiaanse markt?

Een telefoonnummer in Italië is een must als u deze Mediterrane markt wilt veroveren. Daarnaast is de talenkennis van de gemiddelde Italiaan beperkt en wordt het op prijs gesteld als een Italiaanstalige medewerker de telefoon opneemt. Waar die medewerker zich bevindt maakt niet uit als u een Italiaans telefoonnummer voor u door de Belfabriek laat opzetten.

Virtueel zakendoen in Italië

Toegegeven: een vestiging in Italië kan u helpen om sneller in de Italiaanse markt te integreren. Maar voordat het zover is, dient u heel wat te investeren in een bedrijfspand, kantoor of winkel, in apparatuur en meubilair, vergunningen, een fiscale registratie, en ga zo maar door.

Met een website en een Italiaans telefoonnummer hoeft u daar niet op te wachten en krijgt u een eerste indicatie van uw mogelijkheden tot succes in deze nieuwe markt. Het goede nieuws is dat u niet fysiek in Italië hoeft te zijn om er de telefoon op te kunnen pakken. De virtuele telefoonnummers van de Belfabriek schakelen namelijk door naar elk gewenst nummer, waar dan ook ter wereld. U kunt dus gewoon in België de telefoon opnemen als een klant uw Italiaanse nummer belt.

Soorten telefoonnummers

Italië laten zien dat u een hart voor het land heeft doet u met een nationaal nummer in dit land. Uw beslissing om een telefoonnummer in Italië te nemen is dan ook een belangrijke, maar daar blijft het niet bij. Want net als in andere landen, heeft u in Italië de keuze uit allerlei soorten telefoonnummers. Zullen we ze even op een rijtje zetten?

Gratis voor bellers: 800-nummers

Met een 800-nummer kunnen Italianen u gratis bellen. Dat werkt zeer uitnodigend in een praatgraag en sociaal land, waarmee u het aantal contactmomenten maximaliseert. De nationale uitstraling zorgt ervoor dat u bellers van Torino tot Napels aantrekt.

Landelijke nummers: laag tarief

199-nummers hebben dezelfde landelijke dekking als 800-nummers, met als verschil dat u de belkosten met de beller deelt. Dat betekent dat bellers een laag tarief betalen en uw investering tegelijkertijd ook lager is.

Landelijke nummers: hoog tarief

895- en 899-nummers kennen hogere beltarieven. De bovengrens van de belkosten bij 895-nummers ligt momenteel op € 12,50. Bij 899-nummers bepaalt u zelf het tarief. Van beide nummers krijgt u een deel van de inkomsten maandelijks op uw rekening gestort. Zo kunt u met uw Italiaanse telefoonnummer kostendekkend of zelfs winstgevend zakendoen.

Geografische nummers

U kunt bij de Belfabriek ook lokale Italiaanse telefoonnummers vastleggen, bijvoorbeeld in Milaan of Rome. Deze telefoonnummers zijn ook goedkoop bereikbaar, maar in plaats van een landelijke uitstraling hebben ze een sterk regionaal of plaatselijk karakter. Dat komt door de netnummers, die deze telefoonnummers herkenbaar maken en vertrouwen bij de lokale markt wekken. Dit is vooral geschikt voor bedrijven die meerdere vestigingen in Italië hebben of juist een bezoekadres of winkel op één locatie in het land hebben.

Veel extra opties inbegrepen

Zoals u ziet zijn er belangrijke verschillen tussen deze beschikbare Italiaanse nummers. Maar voor welk nummer u ook kiest, u geniet altijd hetzelfde royale pakket extra’s. Daarmee bedoelen we de opties waarmee u uw telefoonnummer helemaal naar uw hand kunt zetten.

Waar andere providers maar wát graag extra kosten in rekening brengen, betaalt u bij de Belfabriek een vast, laag maandtarief. Daarmee heeft u toegang tot allerlei handige functies die u onbeperkt kunt in- en uitschakelen of aanpassen. Laten we eens naar een aantal voorbeelden van die functies kijken.

  • Eindbestemming wijzigen De Italiaanse telefoonnummers die u bij ons registreert zijn virtuele nummers: ze verbinden bellers door naar het telefoonnummer dat u instelt. En u kunt dat zogeheten eindbestemmingsnummer wijzigen wanneer u maar wilt. Handig wanneer uw medewerker(s) even bij hun bureau weg moeten of op werkreis zijn.

  • Bellers welkom heten Heet uw Italiaanse klanten welkom met een (vloeiend Italiaanse) welkomsttekst, ingesproken door één van uw medewerkers of door een professionele stemacteur of -actrice. Zo maakt u een keurige eerste indruk en stelt u bellers meteen op hun gemak. Aanpassen is zeer gemakkelijk; en dat is prettig rond bijvoorbeeld de feestdagen of in vakantieperiodes.

  • Netjes in de rij Krijgt uw Italiaanse nummer tijdelijk veel bellers te verwerken, dan zet de wachtrij-functie hen automatisch in de rij. Een periodieke melding vertelt hoeveel mensen er vóór de beller in de wacht staan.

  • Een voicemail inspreken Bij grote drukte of na sluitingstijd kunt u bellers de mogelijkheid bieden om een bericht in te spreken. Een link naar de geluidsopname ontvangt u daarna onmiddellijk in uw mailbox. Zo kunt u deze klanten terugbellen wanneer u daartoe in staat bent.

Deze en nog veel meer functies, waaronder call recording, kunt u via uw browser in uw online dashboard instellen. Voor wie veel onderweg is, vormt onze mobiele app een goede oplossing: daarmee kunt u overal en altijd deze extra functies activeren, configureren of stopzetten.

Waarom kiezen voor de Belfabriek?

Duizenden bedrijven hebben hun telefoonnummers bij ons geregistreerd – dicht bij huis, maar ook in landen als Italië. Daar hebben zij meerdere redenen voor. De drie belangrijkste zetten we hieronder.

  • Snelle registratie Ook uw Italiaans nummer registreren wij met hetzelfde gemak en dezelfde snelheid als een servicenummer in België, met zo weinig mogelijk bureaucratische rompslomp.

  • Heldere, lage tarieven Bij ons geen kleine lettertjes of boetes. In plaats daarvan betaalt u een vast, laag maandbedrag en concurrerende kosten per minuut en gesprek. Zo weet u precies waar u aan toe bent.

  • Volledige controle U zag hierboven al enkele van de handige functies voorbijkomen die u bij uw Italiaanse telefoonnummer krijgt. Hiermee biedt u uw bellers de beste telefonische service. Dankzij de het online dashboard en de mobiele app kunt u altijd en overal wijzigingen aanbrengen.

Leg uw Italiaanse nummer nu vast

Het totaalpakket dat de Belfabriek biedt is erg aantrekkelijk. Geen wonder dat vele bedrijven en particulieren hun binnenlandse en buitenlandse nummers bij ons hebben vastgelegd. Wilt u ook profiteren van de vele voordelen, registreer uw Italiaanse nummer dan vandaag nog. Kies uit 800-nummers (gratis voor bellers), 199-nummers (laag tarief), 895- of 899-nummers (winstgevend), of lokale nummers in allerlei Italiaanse steden.

Heeft u nog vragen over ons aanbod, of specifiek over Italiaanse telefoonnummers? Onze vriendelijke medewerkers zijn tijdens kantooruren bereikbaar op 0800-77899.

Gerelateerde artikelen:

Belfabriek Telefoon Systeem

Het meest uitgebreide telefoonsysteem wat er is. Vanuit de cloud. Werkt met al je toestellen: vast, mobiel, thuis of op de zaak.

system-hard-phone-thumb

Bureautoestel

Een voorgeconfigureerd toestel voor een plug'n'play ervaring

system-soft-phone-thumb

Softphone

Beantwoord gesprekken en bel uit vanaf je bestaande mobiele telefoon of computer

system-web-interface-thumb

Webinterface

Beheer alle nummers en aansluitingen online

system-mobile-apps-thumb

Mobiele apps

Zet jezelf op beschikbaar of niet beschikbaar om telefoongesprekken te ontvangen

Vast Nummer op Mobiel

Je gesprekken rechtstreeks op je mobiele telefoon

Probeer vrijblijvend

Tevreden Belfabriek telefonie klanten: