Direct online uw eigen 0800 of 078 nummers registreren
   Bel ons gratis:
   0800-235 3227
   0800-77 899

   IP Telefooncentrale: voor welke organisaties geschikt?

   Gepubliceerd in Telefooncentrale kennisbank

   Eigenlijk wordt bij een ip-telefooncentrale de internetverbinding gebruikt voor de telefonie binnen een bedrijf of organisatie. Dit heeft een aantal duidelijke voordelen ten opzichte van verouderde systemen en manieren van werken. Zoals bijvoorbeeld een analoge telefooncentrale. Maar dan zit er ook nog een verschil tussen een ip telefooncentrale en een hosted telefooncentrale.

   Voor een bedrijf wat een voip oplossing overweegt is het goed om te weten hoe dit precies zit. De belangrijkste reden hiervoor is dat het nogal een verschil kan maken qua kosten. Dat een voip dienst de perfecte optie is voor mensen die graag het nieuwe werken omarmen is wel duidelijk. Toch kan het per bedrijf weer verschillen welke voip optie het beste is.

   Wat is het verschil met hosted telefooncentrale

   Met een ip telefooncentrale heb je als bedrijf dus je geheel eigen centrale. Dit is bij een hosted telefooncentrale niet het geval. Voor kleine bedrijven of zelfstandigen heeft een eigen ip telefooncentrale vaak niet zoveel zin. Dit is namelijk best wel een investering en die haal je er zeker niet uit. Al kan het in een later stadium natuurlijk alsnog aantrekkelijk zijn om over te stappen. Maar dat zal vooral gelden als je bedrijf erg snel gegroeid is.

   In dat geval moet je sowieso een aantal dingen op gaan schalen, waar je hosted telefonie er dan misschien een van is. Waar precies de grens ligt of het moment dat een eigen ip telefooncentrale verstandiger wordt is moeilijk te zeggen. Dit hangt af van het bedrijf, de aanbieder en nog een aantal zaken. Over het algemeen, ligt dit moment meestal rond de tijd dat je als ondernemer vijftien à twintig mensen in dienst hebt. Om allerlei redenen kan het natuurlijk wel zo zijn dat het moment eerder of later zich al aandient.

   Welke variant is de beste keuze?

   Nu we weten waar het grootste verschil zit, is het handig om nog een aantal kenmerken van beide soorten op te sommen. Dit maakt duidelijke wat de twee precies onderscheidt. Daardoor valt weer makkelijker te bepalen wat de beste keuze is voor ieder bedrijf:

   Hosted telefooncentrale

   • Kan op elke locatie gebruikt worden en heeft weinig onderhoud nodig

   • Initiële investering kost niet veel en upgraden- en downgraden kan altijd

   • Erg makkelijk te gebruiken maar minder functies

   Ip telefooncentrale

   • Hoge investering, maar daarna weinig maandelijkse kosten

   • Alles is makkelijk te beheren en gebruiksvriendelijk

   • Voor updates en veranderingen is een bepaalde mate van kennis vereist

   Gerelateerde artikelen:

   5 redenen voor ZZP’ers om een servicenummer te gebruiken (image)