De 078/0800/lokale telefoonnummer maatschappij van België

België:0800-77 899
Nederland:0800-235 3227
Intl:🌍 +31(0)85 400 5588
Telefoonnummers in het buitenland: hoe doet u dat? (image)

Telefoonnummers in het buitenland: hoe doet u dat?

Gepubliceerd in Internationale nummers kennisbank

Als ondernemer is het niet meer dan logisch dat u voor de toekomst van uw bedrijf over de grens kijkt. De kans is groot dat uw concept ook aanslaat in Nederland, Duitsland of misschien wel verder weg.

Om zo weinig mogelijk aan het toeval over te laten, bereidt u zich goed voor en zorgt u voor een professionele en toegankelijke uitstraling. Een telefoonnummer waarop buitenlandse klanten en zakenrelaties u kunnen bereiken, is dan ook van vitaal belang.

In dit artikel bekijken we de verschillende opties die u heeft om uw bereikbaarheid vanuit het buitenland te verbeteren.

Optie 1: laat uw klanten naar België bellen

Nationale 0800-servicenummers zijn perfect voor de Belgische markt, maar normaal gesproken niet bereikbaar vanuit het buitenland. Wilt u toch door klanten over de grens gebeld kunnen worden dan kunt u overwegen simpelweg uw lokale nummer hiervoor te gebruiken. Dit is een veelgekozen oplossing: "Bel ons gratis op ons 0800-nummer. Belt u vanuit het buitenland, belt u dan naar +32-2-enzovoort+".

Alhoewel dit een makkelijke en snelle oplossing is, is het geen optie voor bedrijven die serieus in het buitenland willen opereren. Eigenlijk zegt u op deze manier: u mag ons bellen, maar verwacht niet teveel. Wie internationalisering overweegt, doet er goed aan de drempel zo laag mogelijk te houden door een nummer in het land van de beller aan te vragen.

Optie 2: bied bellers een lokaal nummer

Stukken klantvriendelijker is het om bellers een nummer in hun eigen land te bieden. Zo'n lokaal nummer is ideaal als u een bepaalde regio of stad wilt targeten. Bij de Belfabriek heeft u de keuze uit tientallen landen waar u een regionaal nummer kunt aanvragen. Onze klantenservice (0800-77 899) helpt u graag bij de aanvraag van uw eigen nummer in het buitenland.

Het mooie van zo'n lokaal nummer is dat u het via ons naar elk willekeurig nummer kunt laten doorschakelen: een nummer in België, in hetzelfde buitenland of in een geheel ander land, bijvoorbeeld wanneer u uitbesteedt naar een callcenter.

Door uw buitenlandse klanten een lokaal nummer te bieden maakt u een sterk statement: niet alleen heeft u besloten om zich op de buitenlandse markt te begeven, maar ook doet u dat met een specifiek lokaal nummer. U heeft duidelijk gekozen voor een bepaalde stad of regio. Dit wekt vertrouwen en schept verwachtingen. Weet u wat van de stad of regio af? Spreekt u de taal? Kent u het ondernemersklimaat in de regio en speelt u hier op in? Dit zijn allemaal vragen die een extra impact kunnen hebben op de effectiviteit van uw lokale buitenlandse nummer en daarmee op het succes van uw onderneming in het buitenland.

Optie 3: neem een servicenummer in het buitenland

Een nóg betere indruk dan met een lokaal nummer maakt u met een servicenummer in het land van de beller. In plaats van een lokaal gebied, spreekt u hier het hele land mee aan. Kies voor een servicenummer dat voor bellers gratis is en uw bedrijf kan niet meer stuk bij hen. Dit is de meest serieuze optie. U begint niet een winkeltje op de hoek in een buitenlandse stad, maar richt u meteen op het hele land. Een goede kennis van lokale mores en beheersing van de taal maken van uw buitenlandse nummer een succes.

De aanvraag

Wanneer u besloten hebt dat u een lokaal of nationaal nummer in buitenland wilt, vraagt u zich ongetwijfeld enkele dingen af:

  • Hoe vraag ik zo'n buitenlands nummer aan?

  • Bij wie dien ik dat te doen?

  • Hoe zit het met de betaling?

U kunt natuurlijk een nummer bij een lokale provider in het buitenland aanvragen. Die kent de lokale markt en zal u kunnen adviseren. Maar kan die lokale provider uw gesprekken ook perfect doorverbinden naar uw kantoor in België? En wat kost dat dan? Kan deze provider u ook alle extra functies bieden die u nodig heeft?

Een buitenlands nummer bij de Belfabriek aanvragen is een betere optie. U krijgt het beste van twee werelden: via het wereldwijde netwerk van lokale partnerorganisaties kunnen wij u nummers bieden in de meestgevraagde landen over de hele wereld. Daarnaast maakt u gebruik van ons platform en geniet u dus alle unieke -en veelal gratis- extra functies die u van ons kent.

Zo richt u uw nummer helemaal in zoals u zelf wilt: met een welkomsttekst, een keuzemenu en voicemail, om maar wat voorbeelden te noemen. Ook krijgt u toegang tot uitgebreide belstatistieken, zodat u meteen kunt zien wat voor vruchten uw marketing-activiteiten over de grens afwerpen, en kunt u uw eindbestemming wijzigen zo vaak en wanneer u maar wilt.

Wanneer u met de Belfabriek in zee gaat, verschilt het aanvragen van een buitenlands nummer niet veel van het aanvragen van een Belgisch servicenummer. Hoe dat werkt? Bekijk in onze internationale nummershop welke nummers wij uit voorraad kunnen leveren. U kunt deze nummers direct online bestellen. Zit het land of het soort nummer dat u zoekt er niet bij of heeft u toch nog andere vragen? Neemt u dan gerust contact op met onze klantenservice. Wij kunnen u alles vertellen over de mogelijkheden van nummers in het buitenland.

Verbeter nu uw bereikbaarheid

Wilt u zaken doen over de grens, dan kunt u meteen al actie ondernemen. Met een buitenlands (service)nummer maakt u een professionele indruk en is de drempel voor uw doelgroep zo laag mogelijk. Wij helpen u graag uw telefonische afdeling te internationaliseren. Neem voor meer informatie of voor het vastleggen van een buitenlands nummer contact op met onze klantenservice: 0800-77 899.

Activeer Direct een Demo Telefoonnummer.
Maak Je Telefoonteam.
En Ontvang Gesprekken binnen 10 Minuten!

Geen Betaalgegevens nodig - Geen Verplichtingen.

Tevreden Belfabriek telefonie klanten: