De 078/0800/lokale telefoonnummer maatschappij van België

België:0800-77 899
Nederland:0800-235 3227
Intl:🌍 +31(0)85 400 5588

Google Reader stopt ermee: 5 alternatieve RSS-readers

Gepubliceerd in Telefoonnummers

Drukke managers zoals u bepalen graag zelf welke nieuwsberichten zij lezen. Velen gebruiken hier Google Reader voor.

Deze RSS-reader van de zoekmachinegigant verzamelt de nieuwste berichten uit online magazines, kranten en blogs waardoor u hier niet langer de afzonderlijke websites voor hoeft te bezoeken. Gebruikers van deze handige tool zullen hoofdschuddend hebben gelezen dat Google deze RSS-reader niet langer aan zal bieden.

Ook de Belfabriek heeft een RSS-feed. Samen met het nieuwsbrief-abonnement is dit een ideale manier om op de hoogte te blijven van belangrijk nieuws en tips over het gebruik van servicenummers, informatienummers, bedrijfsnummers en internationale telefoonnummers. Behoort u tot de vele nummerhouders die regelmatig onze artikelen lezen, dan zult u meteen hebben kunnen inspelen op nieuwe functionaliteiten, weten welke tariefswijzigingen er aan zitten te komen en nog veel meer. Als u onze artikelen via Google Reader leest en wilt blijven profiteren van dit concurrentievoordeel, stapt u dan tijdig over naar een nieuwe RSS-reader. Nu is een goed moment: het hoeft maar vijf minuten van uw tijd te kosten.

Stap 1: RSS-readers in overvloed

Op 1 juli stopt de Google Reader, maar gelukkig zijn er genoeg alternatieven. De Belfabriek heeft ze vergeleken en gefilterd op kwaliteit, betrouwbaarheid en gebruiksgemak. Wat volgt is een lijstje van vijf Google Reader-alternatieven met een korte beschrijving van de service. In stap twee leggen we uit hoe u uw Google Reader-gegevens overzet naar de nieuwe service van uw keuze.

 • Feedly
  Dit visueel aantrekkelijke Google Reader-alternatief is beschikbaar als extensie voor populaire browsers: Mozilla Firefox, Safari en Google Chrome. De techniek is gebaseerd op Google Reader en er is dan ook een Google-account voor nodig. Geen probleem, want die heeft u natuurlijk al. Feedly geeft verschillende layout-opties, zoals in de vorm van een krant.

 • The Old Reader
  De RSS-reader verwelkomt overstappers met open armen: “It’s just like the old Google Reader, only better.” De interface is dan ook vrijwel identiek, wat het omschakelen naar deze reader zo makkelijk mogelijk maakt. De mobiele versie is nog in ontwikkeling.

 • Newsblur
  Deze RSS-reader is verkrijgbaar voor allerlei platformen. Het heeft misschien niet de mooiste interface, maar is wel razendsnel. Gebruikers kunnen nieuwsberichten in (sub)mappen plaatsen en het programma “trainen” om berichten te herkennen die ze niet of juist wél interessant vinden.

 • NetNewsWire
  Dit is een Google Reader-alternatief alleen voor Apple-gebruikers. Deze app voor de Mac, iPad en iPhone verdeelt het scherm in drie vensters, vergelijkbaar met het standaard e-mailprogramma op de apparaten van Apple. Dat stelt u in staat om berichten snel te bekijken, als gelezen te markeren of naar mappen te slepen voor latere studie.

 • NetVibes
  Behalve een RSS-reader is NetVibes ook een social media-dashboard. In één opslag bent u op de hoogte van belangrijke gebeurtenissen.

Stap 2: zet uw Google Reader-gegevens over

Nadat u een Google Reader-alternatief heeft gekozen, kunt u uw abonnementen overzetten naar de nieuwe service. Allemaal bieden ze de mogelijkheid om uw Google Reader-gegevens te importeren. Soms hoeft u hiervoor alleen maar de service toegang te verschaffen tot uw Google-account.

In alle gevallen kunt u via Google Takeout uw feeds exporteren. Klik op ‘Choose services’, vervolgens op ‘Reader’ en daarna op de rode knop met ‘Create archive’. Google Takeout bouwt een .zip-bestand dat u naar uw bureaublad kunt downloaden. In uw nieuwe RSS-reader gaat u naar de instellingen en kiest u voor de optie om gegevens te importeren. Selecteer het gedownloade Google-bestand en al uw feeds staan er nu in. U hoeft nu alleen nog maar te wennen aan uw nieuwe RSS-reader.

Had u de feed van de Belfabriek toegevoegd aan uw Google Reader, dan zal deze na het importeren ook in uw nieuwe RSS-reader verschijnen.

Activeer Direct een Demo Telefoonnummer.
Maak Je Telefoonteam.
En Ontvang Gesprekken binnen 10 Minuten!

Geen Betaalgegevens nodig - Geen Verplichtingen.

Tevreden Belfabriek telefonie klanten: