Direct online uw eigen 0800 of 078 nummers registreren
   Bel ons gratis:
   0800-235 3227
   0800-77 899

   3 manieren waarop Call-recording marketing en sales helpt

   In een serie artikelen op ons blog hebben we onze nieuwe functie Call-recording al eerder besproken. Zo gaven we redenen waarom alle afdelingen in een organisatie van deze functie kunnen profiteren en manieren waarop Call-recording ergernissen van klanten kan oplossen. Kortom: de voordelen van deze unieke functie zijn onweerstaanbaar.

   In dit artikel focussen we ons op een specifieke tak binnen uw organisatie: marketing en sales. Hoe kunnen geluidsopnames van de gevoerde gesprekken deze afdeling effectiever helpen te werken? We geven hieronder drie voorbeelden van manieren waarop Call-recording de marketing- en salesactiviteiten van een bedrijf steunt.

   1. Verbeter de verkoopstrategie

   Met de juiste sales-strategie maximaliseert u het aantal verkopen. Een concreet stappenplan zorgt ervoor dat uw verkopers of vertegenwoordigers zo doeltreffend mogelijk werken. Hoe meer marktgegevens u hierbij inzet, des te succesvoller uw verkoopstrategie zal zijn.

   Marketingafdelingen creëren vaak boodschappen waarvan ze denken dat die een gevoelige snaar bij de markt raken. Maar door daadwerkelijk mee te luisteren met verkoopgesprekken, is het mogelijk om de vinger op de zere plek te leggen. Geluidsopnames beantwoorden belangrijke vragen:

   • Welke vragen hebben klanten?

   • Welke bezwaren noemen ze?

   • Hoe nemen verkopers deze succesvol weg?

   Door voortdurend naar de opgenomen calls te luisteren, kunnen marketing-specialisten ook trends ontdekken en de verkoopstrategie waar nodig bijstellen.

   2. Personaliseer de verkooptraining

   Is de verkooptraining die uw medewerkers krijgen van het soort one size fits all? Door te luisteren naar de gesprekken die elke verkoper voert, kunt u de sterke en zwakke punten van hen opstellen. Vooral die verbeterpunten zijn interessant: het stelt u in staat om individuele training te geven, waarmee elke vertegenwoordiger zijn maximale potentieel kan bereiken en de verkoopdoelen makkelijker behaalt.

   3. Doe nieuwe ideeën op

   Marketing draait om mensen en hun wensen. Luister naar uw klanten en u krijgt een goed beeld van wat er bij hen speelt. De kans is groot dat u met Call-recording nieuwe marktontwikkelingen ontdekt, waar u vervolgens tijdig op in kunt spelen.

   Gerelateerde artikelen:

   Belfabriek telefooncentrale app genomineerd voor KvK innovatie top 100 (image)