Direct online je eigen 0800/078 en lokale nummers registreren !

België:0800-77 899
Nederland:0800-235 3227
078 nummer aanvragen: ideale landelijke bedrijfsnummers (image)

078 nummer aanvragen: ideale landelijke bedrijfsnummers

Gepubliceerd in Telefoonnummers

Tot de populairste nummersoorten in ons assortiment behoren de bedrijfsnummers. Het aanvragen daarvan kan elke commerciële organisatie doen. Vanwege de unieke karakteristieken zijn deze telefoonnummers geschikt voor bedrijven in alle soorten en maten: van eenpitters tot grote bedrijven met meerdere afdelingen of vestigingen in het hele land.

Wat is een bedrijfsnummer?

Een bedrijfsnummer, de naam zegt het al, is in het leven geroepen voor ondernemingen. In de praktijk maken ook veel verenigingen, instellingen en andere organisaties gebruik van dit type telefoonnummers vanwege de vele pluspunten. De naam geeft vooral aan dat om zakelijk gebruik gaat.

Een bedrijfsnummer is een niet-geografisch telefoonnummer dat gebruik maakt van het netnummer 078. Dit netnummer is aan geen enkele stad of streek gebonden. De beller kan dus niet aan het netnummer de herkomst of vestigingsplaats afleiden. In tegenstelling tot 0800-nummers zijn bedrijfsnummers gewoon vanuit het buitenland aankiesbaar.

De afgelopen jaren zijn er al honderd-duizenden 078-nummers geregistreerd. Ze zijn dus alom bekend bij bellers en mede dankzij de gunstige tarieven zijn deze nummers laagdrempelig.

Voordelen van bedrijfsnummers

Het is geen wonder dat steeds meer ondernemers bedrijfsnummers aanvragen. Dit type telefoonnummer brengt namelijk allerlei aantrekkelijke voordelen met zich mee.

 • Verkoop in heel het landBedrijfsnummers zijn niet-geografisch, waardoor ze niet het stempel van een bepaalde stad of regio op uw telefoonnummer drukken. Dat maakt deze nummers geschikt voor organisaties die zich tot de landelijke markt willen richten.

 • De uitstraling van een fysieke locatie078-nummers lijken door hun driecijferige regiocode op geografische nummers. Zo geven ze klanten toch het idee dat ze een echt bedrijf op een fysieke locatie bellen.

 • Bereikbaar op welk toestel dan ookDe zogeheten eindbestemming van elk 078-nummer kan ieder gewenst toestel zijn: een mobiele telefoon, een vaste lijn of een VoIP-telefoon. Omschakelen naar een ander toestel doet u in een kwestie van seconden.

 • Wees goedkoop bereikbaarBedrijfsnummers kennen een gunstig beltarief, dat gelijk is aan dat van geografische nummers. Veel bellers zullen dit zelfs als gratis nummer beschouwen omdat ze een groot (of zelfs onbeperkt) aantal belminuten naar vaste nummers in hun belpakket hebben.

 • Behoud altijd dezelfde nummersVan nummer veranderen is er niet meer bij. Bedrijfsnummers zijn virtuele nummers die doorverbinden naar de toestellen van uw keuze. Ook al veranderen deze toestellen of eindbestemmingsnummers, uw klanten merken er niets van omdat u uw nummer behoudt.

Wanneer kiezen voor een 078-nummer?

Bedrijfsnummers met het netnummer 078 zijn bij uitstek geschikt voor bedrijven met één centraal nummer, waarvandaan bellers naar afdelingen of medewerkers worden doorverbonden. Dat doorverbinden is makkelijk te configureren met bijvoorbeeld een keuzemenu dat u bij de Belfabriek gratis configureert en activeert, maar kan ook op basis van beschikbaarheid van medewerkers of zelfs de locatie van bellers gedaan worden.

Uitgerust met vele extra’s

Bedrijfsnummers zijn virtuele nummers. Dat wil zeggen dat bellers binnenkomen op een Interactive Voice Response-systeem (IVR), waar allerlei functies aan de nummers gekoppeld kunnen worden. Ook stuurt het IVR de bellers uiteindelijk door naar de ‘eindbestemming’ – het toestel dat aan elk bedrijfsnummer gekoppeld is. Aan elk 078–nummer kunt u een unieke combinatie of configuratie van functies toevoegen.

Veel providers brengen extra kosten in rekening voor elk van deze opties. Zo lopen de kosten voor uw bedrijfsnummer snel op. De Belfabriek doet dat niet; alle functies krijgt u er gratis bij, zodat u onbeperkt functies kunt finetunen en uw bedrijfsnummers met u mee laat groeien. Laten we eens een greep uit ons royale pakket extra’s nemen:

 • Direct doorverbinden Een telefoonnummer zonder poespas, die de beller direct met de ontvanger verbindt, kan deze functie goed gebruiken. Want hiermee verandert u direct het toestel dat overgaat wanneer iemand het bedrijfsnummer belt. Bijvoorbeeld het gsm in plaats van de vaste telefoon op de werkplek.

 • Keuzemenu “Kies 1 voor de showroom, kies 2 voor de werkplaats.” Dat is zomaar een voorbeeld van een belmenu dat een bedrijf, in dit geval een autodealer, kan instellen. Elke keuze kan naar een andere afdeling of medewerker doorverbinden.

 • Wachtrij Bij één of meerdere van uw bedrijfsnummers kunt u een wachtrij instellen. Wanneer uw 088-nummer veel bellers te verwerken krijgt, houdt deze functie de bellers in de wacht, onder het genot van een rustgevend muziekje.

 • Digitaal antwoordapparaat Bellen mensen na sluitingstijd, of is de wachtrij te lang? Activeer deze functie om bellers een boodschap in te laten spreken. De geluidsopname krijgt u meteen per e-mail.

 • Mobiele apps De Belfabriek levert mobiele applicaties voor iOS en Android waarmee u uw nummer vanaf uw telefoon of tablet beheert. Via een aparte app kunnen medewerkers zichzelf aan- en afmelden, zodat gesprekken automatisch bij beschikbare medewerkers terechtkomen.

Dit zijn slechts enkele van de vele extra functionaliteiten die u bij de Belfabriek bij uw bedrijfsnummer krijgt.

Vraag nu uw eigen bedrijfsnummer aan

Bedrijfsnummers aanvragen doet u bij de Belfabriek snel en eenvoudig online. Bekijk in onze nummershop de 078-nummers die op dit moment vrij zijn, en leg eenvoudig de uwe vast.

Heeft u nog vragen over bedrijfsnummers? Dan beantwoorden wij die graag tijdens kantooruren. U bereikt ons gratis op 0800-77899.

Gerelateerde artikelen:

Belfabriek Telefoon Systeem

Het meest uitgebreide telefoonsysteem wat er is. Vanuit de cloud. Werkt met al je toestellen: vast, mobiel, thuis of op de zaak.

system-hard-phone-thumb

Bureautoestel

Een voorgeconfigureerd toestel voor een plug'n'play ervaring

system-soft-phone-thumb

Softphone

Beantwoord gesprekken en bel uit vanaf je bestaande mobiele telefoon of computer

system-web-interface-thumb

Webinterface

Beheer alle nummers en aansluitingen online

system-mobile-apps-thumb

Mobiele apps

Zet jezelf op beschikbaar of niet beschikbaar om telefoongesprekken te ontvangen

Vast Nummer op Mobiel

Je gesprekken rechtstreeks op je mobiele telefoon

Probeer vrijblijvend

Tevreden Belfabriek telefonie klanten: