Direct online uw eigen 0800 of 078 nummers registreren
   Bel ons gratis:
   0800-235 3227
   0800-77 899

   Wat is een 0800-nummer? 0800 nummers in België

   Gepubliceerd in Servicenummers artikelen

   Een 0800-nummer is een servicenummer dat altijd gratis is voor de beller, zolang er gebeld wordt vanaf een vaste lijn. De eigenaar van het nummer betaalt de gesprekskosten.

   Sommige mobiele operators brengen niet alleen extra kosten in rekening aan de nummer eigenaar, maar ook aan de beller, waardoor soms de indruk ontstaat dat deze nummers niet altijd gratis zouden zijn.

   Waarom 0800-nummers?

   Een gratis-te-bellen servicenummer is een klantvriendelijk, nationaal telefoonnummer dat uw activiteiten een professionele uitstraling geeft, en getuigt van een betrouwbare organisatie die investeert in haar klantcontact.

   Een 0800-servicenummer wordt door grote en kleine bedrijven ingezet voor veel verschillende doeleinden, van klanten-service, tot voorlichting en verkoop.

   Hoe werkt het?

   Een servicenummer is een virtueel nummer, dat doorgeschakeld wordt naar 1 of meerdere gewone telefoonnummers. Deze nummers worden ook wel eindbestemmingsnummers genoemd en worden door u zelf opgegeven. De nummers kunnen op elk gewenst moment worden gewijzigd.

   Bellers van een 0800-servicenummer worden door de centrale doorverbonden met het door u ingestelde eindbestemmingsnummer. Dat kan uw telefoon thuis of op kantoor zijn, maar ook uw mobiele telefoon. Voor dat laatste worden door de telefoon maatschappijen wel extra kosten in rekening gebracht.

   Ook bij het bellen vanaf een mobiel nummer naar een 0800-servicenummer brengen telefoon maatschappijen extra kosten in rekening. De Belfabriek biedt nummer-eigenaren daarom dan ook de mogelijkheid om bellen vanaf mobiele nummers te blokkeren.

   Meer hierover vindt u ook in Hoe Het Werkt.

   Makkelijk te onthouden

   Om uw klanten uw 0800-nummer nog makkelijker te kunnen laten onthouden, kunt u kiezen voor een mooi nummer zoals ons nummer 0800-77899.

   Extra’s

   U kunt bij uw servicenummer dezelfde vele extra’s krijgen die ook beschikbaar zijn voor 078-nummers, zoals een vooraankondigings-toon, realtime statistieken, digitaal antwoordapparaat, een keuzemenu of andere flexibele doorverbind-systemen zoals een virtueel callcenter. Al deze extra’s zijn bij uw Belfabriek abonnement inbegrepen.

   Waarom de Belfabriek?

   De Belfabriek is al sinds 1999 de enige telefoonmaatschappij in Nederland die zich exclusief richt op de uitgave en activatie van 08000- en 0900-nummers. Bij ons abonnement vindt u alle mogeljke functies inbegrepen en zijn de kosten helder en overzichtelijk in beeld gebracht; dus een abonnement zonder addertjes onder het gras!

   Al een aantal jaren zijn wij ook in België actief.

   Reserveer uw nummer vandaag nog

   Nummers worden vergeven op een “first come, first served” basis. Wacht dus niet te lang en vraag vandaag nog uw eigen servicenummer aan in onze nummershop!

   Gerelateerde artikelen:

   Belfabriek telefooncentrale app genomineerd voor KvK innovatie top 100 (image)